Sídlo zvané Hayvenhurst bylo domovem pro Michaela a jeho osm sourozenců, kde společně žili od roku 1971 do roku 1988, než se Michael odstěhoval do vlastního domu, zvaného Neverland Ranch.

Dům se nachází na dvouakrovém pozemku a rodina Joa Jacksona zde žila až do roku 1994, kdy se po zemětřesení odstěhovali. V současné době je sídlo domovem Michaelových dětí Paris, Prince a Prince II., které sem po smrti jejich otce převezla jejich babička Katherine, která je zde také vychovává. Nyní je dům v rekonstrukci, a tak rodina dočasně obývá sídlo v Calabasas, než budou všechny opravy hotové.

Rezidence v tudorovském stylu zabírá užitnou plochu přes 1000 metrů čtverečních, nachází se v ní pět ložnic a sedm koupelen a samozřejmě ve spodním patře nechybí velký obývací pokoj s jídelnou a kuchyní. Za zmínku ale stojí také to, že v domě je vlastní nahrávací studio, které rodina Joa Jacksona hojně využívala.

V přízemí byla vybudována řada malých místností, které připomínají obchůdky se zmrzlinou, cukrárnu nebo například obchůdek s loutkami. Když zde žila rodina Joa Jacksona, byly zde i ohrady pro mnohá zvířata, dokonce zde jednu dobu bydlel i Michaelův oblíbený šimpanz Bubbles.

V roce 1980 zde Michael nechal pro svého otce vybudovat jezírko s kapry koi, soukromé divadlo a diorama znázorňující Sněhurku a sedm trpaslíků.

Když Michael zemřel, zůstal po něm dluh 500 milionů dolarů. Během tří let po jeho smrti měl jeho majetek, zahrnující i Hayvenhurst, hodnotu 600 milionů dolarů, a pokryl tedy jeho dluhy. Přibližně 100 milionů dolarů bylo získáno prodejem práv na Michaelovy songy a přes 500 milionů vygeneroval zisk z jeho filmu “This Is It”. Katherine Jacksonová získala z majetku přibližně 1,3 milionu dolarů, které slouží zejména pro Michaelovy děti.