Výstava Zahrada Čech nabídne vyhledávaný sortiment, jako jsou sadba, cibuloviny, květiny, zahradní potřeby, zahradní technika, hnojiva, postřiky. Chybět nebude ani vše potřebné okolo domu, chalupy i zahrady z oblasti stavebních materiálů, tepelné či solární techniky, bytových doplňků a mnoho dalšího. Otevřeno bude po dobu devíti dní až do soboty 22. září, denně od 9 do 17 hodin.

Po celou dobu bude výstavu provázet bohatý a zajímavý doprovodný program, nejen na hlavním pódiu, jak jsou návštěvníci zvyklí, ale také po celém areálu výstaviště. Na pódiu zazpívají známé české zpěvačky Petra Janů a Hana Zagorová, dále Elvis Presley Revival, Elán Revival, Roxette Revival nebo The Bugles – Beatles Revival. A jak je tomu od počátku roku 2018, i tentokrát bude doprovodný program laděn v prvorepublikovém duchu. Nosné téma expoziční části budou „Symboly první republiky“. Návštěvník se tak seznámí s historií státního znaku, hymny, s trikolorou či se samotnou osobou T. G. Masaryka.

Prvorepublikový program nabídne např. Ondřeje Havelku s jeho orchestrem Melody Makers hrající hudbu 20. a 30. let či nejstarší jihočeskou dechovku Babouci. Chybět nebude výjimečná putovní výstava Ústeckého kraje, která zachycuje hlavní historické milníky naší republiky kolem roku 1918. Ta svou cestu započala právě na litoměřickém výstavišti v průběhu jarních výstav Tržnice a Bydlení na Zahradě Čech. Krásnou vzpomínku si návštěvníci budou moci navíc odnést na fotografii z fotokoutku, který nabídne množství historických rekvizit.

Více informací naleznete na webových stránkách www.zahrada-cech.cz.