Nádherná rezidence, napůl zděná a napůl dřevěná, kterou Jeffrey Katzenberg nazývá chatou, je zasazena do lesů nad údolím Deer Valley ve státě Utah. Okolní příroda je opravdu půvabná a trochu divoká, takže není těžké si představit, že zde kdysi žily indiánské kmeny. Z jejich historie a kultury americký magnát čerpal i při výzdobě svého domu. Indiánské artefakty najdeme téměř v každé místnosti.

Sídlo má rozlohu 1300 metrů čtverečních a je vystavěno do tří podlaží. I přes svou výšku není dům zvenku v podstatě vidět, protože jej obklopují vzrostlé jehličnany. Ty zarůstají téměř celý pozemek o rozloze 0,7 hektaru.

V domě se nachází sedm ložnic a deset koupelen a toalet, z toho většina z nich ve třetím patře. Nejzajímavější místností je hlavní salon nebo obývací pokoj, který dosahuje výšky přes dvě poschodí a z něj se zdvihá dvojité schodiště. Obrovská okna, která vedou od země až ke stropu, tuto místnost nejen krásně prosvětlují, ale opticky ji ještě více zvětšují. Dominantou místnosti je velký krb, nad nímž visí portrét indiánského náčelníka. Na stole si můžete všimnout indiánské čelenky, ale v místnosti se nachází spousta dalších prvků, jako je keramika nebo indiánská dýmka, zvaná kalumet. Přestože je pokoj doslova zaplněn různými dekorativními předměty, díky své velikosti neztrácí na vzdušnosti a nevypadá zahlceně. Dřevěný nábytek, který se svým hrubším designem skvěle hodí do stylu tohoto domu, doplňují textilie s indiánskými vzory.

Další krásný krb se nachází v jídelně, která propojuje obývák s kuchyní. Zde stojí jídelní stůl pro osm osob. Na stěnách jídelny, ale i v dalších místnostech, si můžete všimnout, jak se střídá dřevěné obložení se šedým kamenem. Interiér tak působí velmi přírodně a díky dřevu teple a útulně.

V přízemí se nachází místnost s bazénem, neboť venkovní prostor nedovoluje postavit sem bazén venkovní. Jednak zde není vhodná a dostatečně velká plošina, jednak by byl zakrytý stromy, takže by na něj nedopadalo dost slunečních paprsků a také kvůli množství okolních stromů by bylo nutné řešit kryt bazénu, který by jej chránil před nánosem nečistot. Zřejmě kvůli všem těmto faktorům se Jeffrey Katzenberg rozhodl vybudovat bazén vnitřní, využitelný celoročně. Místnost je protáhlá, nepříliš široká a opět obložená šedým kamenem, a ze strany k ní přiléhá sauna. Kromě bazénu je zde také místnost se stolem na stolní tenis a v jednom z rodinných pokojů se nachází i biliár.

Ložnice ve třetím patře jsou opět vybaveny v indiánském stylu, jejich obložení dřevem je už jen minimální, ale velmi zajímavé jsou zde stropy, jejichž konstrukce je robustní a tvoří ji přiznané trámy a klády. Pokoje tak opět jako by upomínaly, že se nacházíte v chatě, nikoli v městské rezidenci.