John Travolta, herec, jenž byl dvakrát nominovaný na Oscara, získal Zlatý glóbus i cenu Emmy, také velmi úspěšně rozšiřuje své portfolio nemovitostí. Nyní přidal na seznam i středomořskou vilu ve velmi bohaté a střežené enklávě Calabasas v Kalifornii, na jednom z nejznámějších předměstí Los Angeles, přibližně 60 km od centra samotného města a 30 km severně od Malibu.

Vila byla postavena v polovině devadesátých let v původně odlehlé slepé uličce s výhledem na kaňon. Jedná se o dvoupodlažní dům s více než 750 metry čtverečními užitné plochy, se šesti ložnicemi a stejným počtem koupelen a s parkovacími stáními pro osm luxusních automobilů.

Tropickými stromy osázené vstupní nádvoří, jež je vydlážděno terakotovou dlažbou, vede k samotnému vchodu a zaujme již svými gigantickými střešními světlíky ve tvaru pyramid a třístupňovou vodní fontánou.

Po vstupu do budovy neunikne pozornosti zakřivené jednoduché schodiště, které je dekorováno kachlovými kameny. To spojuje přízemí s horním podlažím, kde se nacházejí všechny ložnice.

V hlavním obývacím pokoji, jenž má výšku spojující obě poschodí, se nachází nádherný, zeleným mramorem zdobený krb. Na pokoj navazuje jídelna, kam se pohodlně vejde až 12 lidí. Její dominantou je nápadný železem tepaný křišťálový lustr. Špičkově vybavená kuchyně se žulovými pracovními deskami a varným ostrovem, mokrý bar, knihovna s ručně vyřezávanými policemi, domácí kancelář a klimatizovaná vinotéka jsou další místnosti nacházející se v přízemí.

Dvojité dveře ve stylu stodoly a trámové klenuté stropy jsou výraznými znaky hlavní místnosti v horním patře. Tato ložnice, označovaná jako Master Suite, se soukromým balkonem a výhledem do dvora je určena pro majitele. Doplňují ji dvě šatny a koupelna s kachlovými travertiny. Také ostatní ložnice mají své přilehlé koupelny.

Některé přízemní místnosti jsou vybaveny francouzskými dveřmi, jež vedou do venkovních prostor, na terasu, k bazénu s vířivkou nebo přímo do zahrady. Terasa je částečně zastřešena, nachází se zde venkovní krb, vestavěná grilovací plocha s menší kuchyňskou linkou. V blízkosti bazénu se nachází i zahradní altán k posezení.

Hvězda filmů Horečka sobotní noci, Pomáda, Chyťte ho!, Operace Zlomený šíp, Kdopak to mluví a mnoha dalších je zároveň pilotem s licencí. Se svou manželkou Kelly Preston si udržují flotilu soukromých letadel, která používají k cestám kolem svých nesčetných rezidencí, mezi něž patří rozlehlé sídlo poblíž Ocaly na Floridě, kde mohou zaparkovat svá letadla doslova na zahradě, dále úžasně malebný 50akrový pozemek s nemovitostí v Islesboro, Maine, dům poblíž Scientologické centrály v Clearwater na Floridě, který koupili před pár lety za 3 miliony dolarů, a uzavřený statek v oblasti Brentwood v LA, jejž zakoupili asi před 22 lety za něco přes 3,5 milionu dolarů.