Moderní nemovitost o rozloze kolem 300 metrů čtverečních je poslední z rezidencí navržených Wrightem, který designoval mnoho ikonických budov, včetně „Fallingwater“ v Pensylvánii a Guggenheimova muzea v New Yorku. Cena domu se odhaduje okolo 2,65 milionů dolarů.

Slavný dům se nachází na pozemku o více než 1,3 hektaru na okraji rezervace Phoenix Mountains. Dům, charakteristický designem Wrighta, byl postaven tak, aby plně využíval výhledů, které mu poskytuje jeho poloha na úbočí hory. S protínajícími se kruhy a oblouky spojuje návštěvníky s okolní pouští, do které dům svými ochozy originálně zapadá.

Dům byl postaven z betonových bloků ručně přinášených na místo, aby okolí bylo co nejméně narušeno dopravou a technikou. Zdá se, jako by dům vyrůstal přímo ze země, tak je dokonale zasazen do okolního prostředí. Čisté linie designu a organický styl dělají z domu příjemné a pohodlné sídlo.

„Tato bezvýhradní aukce představuje pro fanoušky Franka Lloyda Wrighta obrovskou příležitost vlastnit jeho poslední navrženou rezidenci,“ říká Nate Schar, ředitel Luxury Real Estate for Heritage Auctions, agentury spravující dědické aukce luxusních nemovitostí. „Správci (domova) pečlivě chránili Wrightovu vizi. Je to velmi zvláštní domov.“

„Vzhled domu se třemi ložnicemi a třemi koupelnami byl ovlivněn Wrightovou ,fascinací geometrií‘,“ říká Schar, včetně kruhových designů, jež jsou pro Wrighta tak typické.

„Zakřivené čáry v domácím prostředí jako by kopírovaly křivky pohoří Phoenix a konzolová střecha poskytuje přírodní stín na fasádě orientované na jih,“ říká Brent Lewis, ředitel designu společnosti Heritage Auctions. „Okny nikdy neprojde přímé slunce, přesto je dům světlý a jasný.“

V celém domě je použito mahagonové dřevo na obklady i vestavěný nábytek. Wright dokončil projekt domu v roce 1959, krátce před otevřením Guggenheimova muzea. Dům byl nakonec postaven v roce 1967, po Wrightově smrti, a dokončen jeho žákem Johnem Rattenburyem. Nechybí zde ani terasový bazén s výhledem na Palm Canyon a jeho údolí.