Ačkoli byla nemovitost široce propagována, teprve před několika dny média zveřejnila, že kupujícím byl legendární herec Sir Patrick Stewart – tato herecká ikona narozená v Británii se může pochlubit jednou z nejplodnějších a nejuznávanějších kariér – a jeho třetí manželka, zpěvačka a skladatelka písní Sunny Ozell.

Média uvedla, že slavný pár zakoupil za 4,3 milionu dolarů tuto nádhernou nemovitost na západním pobřeží, která má téměř 450 čtverečních metrů obytného prostoru a leží na zvláště krásné ulici obklopené stromy, v blízkosti historického parku Hancock.

Dům s červenou střechou je před zvědavými pohledy okolojdoucích skryt výsadbou tropických a subtropických palem a dalších rostlin, které na první pohled mohou působit jako neuspořádaná změť bez jakéhokoli systému, ale při bližším pohledu zjistíme, že přesně odpovídají středomořským zahradám a parkům, a to nejen výběrem rostlin, ale také jejich volným uspořádáním. Některé z nich jsou zasazeny přímo v půdě, jiné v keramických květináčích a kontejnerech zdobí terasu i vchod.

Vejdeme-li do domu, otevře se před námi předsíň s elegantně zakřiveným schodištěm, na které dopadá přirozené světlo, a to díky dobře umístěnému stropnímu oknu. K formálním prostorům patří obývací pokoj s krbem a lomeným stropem, prostorná jídelna s přímým výhledem na soukromou terasu a dvůr se vzrostlými bambusovými stromy, knihovna se stěnami plnými polic s knihami od podlahy až ke stropu, jež je vymalovaná atraktivním odstínem ocelové modři, a hudební salon, který je v současné době vybavený dětským klavírem a plnou bicí soupravou.

V horním patře se nacházejí tři ložnice pro členy rodiny či pro hosty a dvě koupelny plus hlavní manželské apartmá s vintage mramorovou koupelnou s dlaždicemi v růžové barvě, šatnou s dostatkem skříní a úložných prostor a samostatnou pracovnou.

Za pozornost v přízemí však stojí také černobílá designérská kuchyně, jež je skvěle vybavena. Z kuchyně vede východ na terasu, kde je vinná pergola s vestavěným BBQ koutkem a s výhledem na bazén a vířivku trojúhelníkového tvaru zastrčenou ve stínu skupiny palem, banánovníků a nádherně popínavých rostlin. A hned za bazénem je samostatný salonek s televizí s velkoplošnou obrazovkou a kamenným krbem. V zadní části zahrady najdeme garáž pro dvě auta a menší dílnu.

Patrick Stewart, který bydlí velkou část roku na Manhattanu, v současné době vlastní další rezidenci v Los Angeles, nejedná se tedy o jeho první nákup nemovitosti v této oblasti. Dříve také vlastnil dům na jedné z nejlepších ulic tichomořských palisád, na téže ulici, kde své rezidence mají Reese Witherspoon, Kate Hudson, Michelle Pfeiffer či Conan O'Brien. Stewart prodal tuto vilu v roce 2004 – krátce po svém druhém rozvodu – za pouhých 6,5 milionu dolarů jejich současným majitelům, jistému obchodníkovi a jeho manželce.