Kromě lahví s mokem nejrůznějšího charakteru se nabízí také řada dárků, které jsou s alkoholem nějakým způsobem spojené. Kvalitní víno se může pod stromečkem objevit rovnou s elegantním stojánkem, který bude po další dlouhá léta zdobit pánský koutek nebo bar. Cenově se stojany na víno hodně liší, my jsme pro vás vyslídili jedny z nejdostupnějších:

Zajímavým, užitečným a zároveň levným dárkem pro tatínka, manžela či kamaráda může být také pivní kosmetika. Pivovarské kvasnice, jak známo, obsahují vitaminy skupiny B, které prospívají pleti a vlasům. Pivní šampony, sprchové gely a balzámy najdete v obchodech s přírodní kosmetikou a překvapíte jimi hlavně kamarády - cizince, kteří o těchto výrobcích nejspíš uslyší poprvé v životě.

A nyní se podívejme na dárky z dražšího soudku. K těm patří zejména stylové domácí bary a vinotéky.

Nejluxusnější vychytávkou je nová vinotéka DiVino (model CWC 200 EELW) s možností připojení Wi-Fi k mobilní aplikaci simply-Fi s funkcí Asistent zásob, díky níž můžete kontrolovat, jak dlouho máte jednotlivá vína ve vinotéce uložena. Pomocí textového či hlasového příkazu zadáte, jaká vína do vinotéky ukládáte a jaká z ní vyjímáte, a aplikace vás potom kdykoliv informuje o aktuálním stavu. Zároveň umožňuje kdykoliv a odkudkoliv libovolně nastavit teplotu od 7 do 18 °C nebo ovládat vnitřní světlo.

Při honu na dárky pro muže jsme narazili na jednu vtipnou perličku: tou je dárková bedna pro pivaře Manboxeo, kterou si obdarovaný musí sám otevřít přiloženým páčidlem. Kromě několika zahraničních značek piv na ochutnávku balení obsahuje například chladicí půllitr, dřevěné podtácky a něco k zakousnutí. Stejná firma, která sestavuje dárkové bedny, nabízí také domácí pivovar, ve kterém je možné uvařit si doma vlastní zlatý mok.