Čtyřpatrový dům Cobble Hill v Brooklynu se na realitním trhu objevil toto pondělí a podle agentury, jež prodej domu zprostředkovává, je o něj zájem. Aby ne. Přestože se dům nachází v městské zástavbě, díky svým terasám a menší zahradě tvoří jakousi oázu klidu v centru města.

Zpěvačka koupila tento dům již v roce 2009, a to za částku 4,9 milionu dolarů. Dům prošel určitými renovacemi a také zařízení v něm je nové, včetně luxusně vybavené kuchyně. Ve čtyřech patrech se nachází celkem pět ložnic a tři koupelny. Některé ložnice mají vstup na terasu, jiné jsou umístěny tak, že mají výhled na dvorek, nebo jakousi malou zahradu v zadní části domu. I přes malou velikost se na ni vešel bazén s vířivkou, které jsou vybudovány tak důmyslně, že přes ně lze položit umělou podlahu, která je zakrývá, a přesto nezabírá prostor, jako klasický bazénový kryt.

„Je to velmi zvláštní domov, který má své teplo a kouzlo,“ řekla Norah Jones v prohlášení pro realitní agenturu. „Mé hledání domu s dvorem začalo, když jsem dostala svého psa Ralpha... Tento dům byl pro mě vždycky únikem z městského života. Založila jsem tady svou rodinu, složila spoustu hudby a prožila jsem tu opravdu kouzelné časy.“

V roce 2015 zpěvačka koupila další dům v Cobble Hill. Údajně za něj zaplatila zhruba 6,25 milionu dolarů. To je zřejmě důvodem, proč první dům poslala Norah Jones do prodeje. Vlastnit dva domy ve stejné oblasti je zbytečné a zpěvačka teď může přemýšlet o jiné nemovitosti v úplně jiném místě.

Dům si zachoval většinu svého architektonického stylu z 18. století. Exteriéry i výzdoba interiérů připomínají středomořská letoviska. Uvnitř byl však prostor o rozloze 450 metrů čtverečních modernizován, spousta zařízení, včetně podlahového topení, centrální klimatizace či vyhřívaného bazénu, je ovládaných přes smartphony.

Obrovskou výhodou domu je jeho dispozice a provedení oken či velkých dveří, díky nimž dovnitř vniká mnoho přirozeného světla. Je velmi útulný a jeho atmosféru doplňují i krby v některých místnostech. Kuchyně, která by jistě potěšila mnohého šéfkuchaře, má přímý vchod na zahradu, kde najdeme příjemné posezení pod korunami stromů. Kombinují se v ní různé styly a materiály, najdeme zde starožitný sporák Garland, varný ostrov z teakového dřeva a prostornou spíž.

Ve třetím patře se nachází hlavní apartmá s vlastním krbem a šatnou z cedrového dřeva. V koupelně, jež k apartmá přiléhá, stojí vana a parní sprcha a opět zde najdeme krb, tentokrát plynový. Z hlavního apartmá mohou majitelé vstoupit francouzskými dveřmi na terasu o rozloze 30 metrů čtverečních. V horním patře jsou umístěny dvě další ložnice s koupelnou a obývací částí s menším kuchyňským koutem. Dům má také vlastní velký sklep určený ke skladování věcí i potravin. Prostoru je zde tedy opravdu dost.