Historické sídlo, které nyní nese příznačně název Strangeways, na panství Golden Eye, leží na 15akrovém pozemku. Ian Fleming jej zakoupil již v roce 1946. Legendární britský autor zde psal své knihy, ale tento dům byl pro něj i místem k odpočinku, neboť Fleming rád plaval a opaloval se na zahradě, což dokumentovalo i několik fotografů.

Právě zde na ostrově také napsal své první dílo, Bond Casino Royale, které vyšlo v roce 1952. Jamajka se také objevuje právě v Casinu Royale, v dílu Dr. No a v dílu Není čas zemřít (No Time to Die), který je plánován v kinech příští rok.

Vila Strangeways stojí na vrcholu útesu s výhledem na Karibské moře. V hlavním dvoupodlažním domě najdete prostorný obývací pokoj v přízemí a ložnici s koupelnou v horním patře. Další dva domky, jež se nacházejí v těsné blízkosti hlavní budovy, pak mají svou vlastní ložnici s koupelnou a venkovní vanu.

Centrální kuchyně se nachází v další z budov komplexu. Jednotlivé domky jsou propojeny kamennými chodníky s hlavní vilou, která má tropické zahrady a soukromou terasu, ideální pro opalování, z níž vede přímý přístup do laguny.

Nemovitost je prodávána realitní kanceláří Coldwell Banker Jamaica Realty. Agent společnosti Sandy Tatham říká: „Strangeways se nachází v panství Golden Eye, na původním Flemingově majetku. Její jméno, Strangeways, odkazuje na mystické jevy, které jsou na tomto kouzelném ostrově k vidění.“

Fleming pojmenoval panství „Golden Eye“ po operaci Golden eye – plánu na invazi spojenců do frankistického Španělska během druhé světové války. K invazi nakonec však nedošlo. Film Golden Eye z roku 1995, kde poprvé hvězdně zazářil Pierce Brosnan jako James Bond, však nebyl založen na žádných prvcích z Flemingových prací, neboť jej napsal Michael France.

Flemingovo sídlo bylo již za života autora navštěvováno řadou jeho přátel, ale i hereckých a hudebních hvězd či filmařů. V současné době je vila se soukromou pláží součástí hotelového komplexu GoldenEye Hotel and Resort.