Již v loňském roce oznámil cyklista svůj záměr prodat tuto nemovitost, kterou nechal v roce 2008 postavit. Pro realitní agentury udělal dokonce prohlídku s osobním výkladem k jednotlivým místnostem interiéru, takže potenciální zájemci měli možnost získat kompletní informace o domě, který zná jeho majitel doslova od podlahy až po střechu naprosto dokonale.

Nádherné sídlo v Aspenu má téměř 580 metrů čtverečních užitné plochy, pět ložnic s vlastními koupelnami, vinný sklípek, a dokonce vlastní hernu pro děti. Velkou zajímavostí jsou francouzské dveře, kterými jsou vybaveny všechny přízemní místnosti, takže z každé z nich je možné přímo vcházet a vycházet na zahradu a terasu.

Celý dům byl vybaven tak, aby odpovídal aktivnímu sportovnímu životnímu stylu jeho majitele, nicméně najdeme tu i sbírky fotografií a velmi cenné umělecké sbírky řady autorů, jako například street artového malíře Banksyho nebo portrétisty Kehinde Wileyho.

Armstrong ve své prohlídce domem vysvětluje, že všechny domy ve West Endu v Aspenu mají své prostorové limity, co se týče pater, takže pokud potřebujete více prostoru, nelze jen tak přistavovat. Většina domů zde má pouze dvě patra, přízemí a suterén, což prý již nedostačuje jeho potřebám.

Prohlídka pod jeho vedením zahrnuje pohled do kuchyně, o které se zmiňuje, že je oblíbeným místem setkání členů rodiny a přátel. Kuchyně je moderně vybavená a prostorná, a jak říká majitel: „V téhle místnosti je něco, co tady lidi doslova drží, že se jim nechce odejít, přestože mohou sedět v luxusně vybaveném obývacím pokoji.“ Kuchyně je podle jeho slov centrem dění a rodina tu společně tráví dost času.

Podzemní místnosti domu, které zahrnují vinný sklípek či tělocvičnu, mají bezpečnostní únikové cesty, jak vysvětluje Armstrong během prohlídky. V přízemí se nachází také velká herna pro děti a jeho kancelář, kterou příležitostně používal jako studio pro svůj podcast.

Dům se nachází v blízkosti Aspen Institute a nabízí výhled na hory Aspen a Tiehack. Armstrong připustil během domácí prohlídky, že dává přednost letní sezoně v Aspenu, ale dodává, že zimní lyžování a snowboarding v této oblasti jsou také skvělé.

Bývalý cyklistický hrdina spolupracuje s cestovní kanceláří Out There Adventures a nyní se připravuje na zářijovou cyklistickou cestu přes ostrov Mallorca ve Španělsku pro 12 zájemců, kteří byli ochotni zaplatit 30 000 dolarů za týdenní cestovatelský zážitek pod jeho vedením.