Rodák z Kentucky zakoupil tuto půvabnou farmu v roce 1995, a to za částku 950 000 dolarů, v roce 2001 ji prodal za milion dolarů a o čtyři roky později ji znovu koupil, tentokrát už však za dvojnásobnou cenu. Hvězda Pirátů z Karibiku, která se narodila ve městě Owensboro, koupila tuto nemovitost zpět pro svou matku Sue Palmerovou. Ta farmu využívala až do své smrti v roce 2016.

Dům a s ním celý statek, který nese název Betty Sue, nabídl herec k prodeji v roce 2017. Tehdy mu zájemci nabízeli 1,4 milionu dolarů, což se však Deppovi zdálo málo a vznesl požadavek na 3,4 milionu dolarů. Tvrdil, že pro svou matku chce získat více peněz. To, že jeho vztah s matkou byl velmi vroucí, ukazuje i svým tetováním, které má na levé horní paži, kde má vytetované srdce, uvnitř kterého je matčino jméno. Co se však týká peněz, je víc než pravděpodobné, že finance potřebuje spíše pro sebe, protože v loňském roce pronikly do médií zprávy o jeho finančních potížích, zřejmě kvůli přílišnému utrácení.

Navzdory dlouhodobému úsilí o prodej je sama nemovitost poměrně velkolepá. Může se pochlubit hlavním domem o rozloze 600 metrů čtverečních se sedmi ložnicemi, garáží pro čtyři auta, dále domkem pro hosty a třemi stodolami. Celkový pozemek měří 41 akrů.

Na farmě funguje provoz s koňmi, který zahrnuje dvě ze tří stodol, 15 stájí, kde jsou ustájeni koně i poníci, velké samostatné výběhy. Zde se také nachází dům pro hosty nebo pro pomocný personál.

Interiéry nemovitosti se pyšní domáckou atmosférou, přesto jsou velmi důmyslně a útulně vybavené tak, že člověk se zde cítí opravdu jako na venkově na statku, a nikoli někde v hotelu. To ovšem neznamená, že by si nemohl užít i luxusních vymožeností, jako je venkovní bazén nebo sauna. V zahradách se nachází i prostory na pěstování květin či zeleniny, a dokonce i vlastní skleník.