1. Vybírejte na webech autorizovaných prodejců

Při výběru a nákupu online je nejdůležitější spolehlivost vybraného prodejce. Potřebujete se spolehnout na to, že uvedené informace jsou pravdivé, kompletní a vůz je opravdu v takovém stavu, který je v inzerátu uveden. Doporučujeme sledovat weby autorizovaných prodejců, kteří nabízí vozy v rámci oficiálních programů, příkladem budiž program české automobilky ŠKODA Plus.

Prohlédněte si nabídku ojetých vozů ŠKODA Plus a najděte svůj vysněný vůz ještě dnes.

2. Chtějte kompletní informace a podklady

V rámci programu ŠKODA Plus se nabízí jen vozy, jejichž stav byl před prodejem pečlivě prověřen. Vozy zároveň mají k dispozici servisní knížku potvrzující stav a historii vozu, máte tedy jistotu, že vůz byl podroben jen těm opravám, které jsou v knížce uvedeny. Stejně tak si můžete být jistí původem vozu. Nákup v rámci tohoto programu je tak pro vás zárukou, že dostanete kompletní a relevantní informace o voze, včetně dokumentů, které to budou potvrzovat.

3. Jaké informace by vás měly zajímat

Při nákupu ojetého vozu vás budou zajímat především jeho vlastnosti, jako je palivo, převodovka a výbava, a samozřejmě také jeho aktuální stav. Základními informacemi, které by u každé online nabídky měly být na první pohled zřejmé, je počet najetých kilometrů, datum uvedení do provozu a stav vozu. U spolehlivého prodejce najdete na webu také informaci, zda vůz prodává první majitel, nebo ne, případně kdy byla provedena STK. Samozřejmostí by měly být detailní fotografie, na kterých si můžete prohlédnout vůz zevnitř i zvenčí. Právě detailnost informací je jedním ze znaků spolehlivých prodejců.

4. Je nutná osobní prohlídka vozu?

Výzkumy potvrzují, že lidé si stále častěji vybírají a nakupují zboží přes internet, a automobily v tomto směru nejsou výjimkou. Nejčastějším scénářem sice stále zůstává výběr online s následnou prohlídkou v autobazaru, pokud ale hledáte alternativu, je možné se s prodejcem domluvit pouze na předání vozu v bazaru nebo u vás.