Za tuto nádhernou kalifornskou haciendu utratili manželé Gatesovi v přepočtu miliardu korun! Její původní cena na realitním trhu byla 48 milionů dolarů, avšak Gatesovi ji nakonec získali za 43 milionů, což je v přepočtu zhruba 1,1 miliardy českých korun. Původní majitelkou vily je bývalá manželka texaského miliardáře T. Boone Pickense Madeleine.

Nemovitost o rozloze 540 metrů čtverečních patří podle deníku The Wall Street Journal k největším realitním transakcím, které se v dané oblasti letos uskutečnily. Bill Gates (64), miliardář a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft, koupil s manželkou Melindou (55) tuto haciendu od vdovy po miliardáři T. Boone Pickensovi, který zemřel loni v září.

V domě se nachází šest ložnic, čtyři koupelny a samozřejmě ostatní nezbytné místnosti, jako jsou obývací pokoj a rodinný pokoj, kuchyně s velkou jídelnou či pracovna. V místnostech jsou většinou položené mramorové dlaždice a téměř všude se nacházejí trámové stropy. Přírodní styl je vyladěn i využitím přírodních odstínů barev. Hlavní místnosti jsou propojené, čímž vzniká dojem velkých otevřených a velmi prosvětlených prostor.

V některých hlavních místnostech a také v master suite (hlavní ložnice) se nachází nádherné velké krby, v hlavní ložnici pak také vestavěná knihovna a vlastní velká šatna.

Od domu je nádherný výhled na pláž a oceán. Ke koupání lze však kromě mořské vody využít i zahradní bazén nebo obří vířivku, do které se vejde až deset lidí. Samozřejmostí je také sauna a domácí kino. Kromě hlavní budovy se na pozemku nacházejí ještě dva domky pro hosty a také velký skleník. V domě je vybudováno podlahové topení a celý objekt má perfektní bezpečnostní zařízení a automatické osvětlování.

Bill Gates má své hlavní sídlo v Medině u břehu Washingtonského jezera. Nicméně již investoval do několika dalších nemovitostí, jako například do koňské farmy a výcvikového střediska v Rancho Santa Fe, které odkoupil od dietoložky a odbornice na hubnutí Jenny Craigové za 455 milionů dolarů.