Jedním ze smyslů, který nejlépe vyvolává vzpomínky, je čich. Každý z nás tedy může preferovat jiné vůně. Díky nim si pak můžeme kdykoliv vybavit ty nejpříjemnější zážitky z našeho života. A kdo by si nechtěl užívat oblíbenou vůni po celý den i u sebe doma? Díky kolekcím aviváží a perliček od Lenoru je to snadnější než kdy dříve.

Získejte po ránu více energie

Některé vůně nám mohou pomoci s ranním vstáváním, nastartovat den a rozpumpovat krev v žilách skoro stejnou silou jako ranní šálek kávy. Náznak pačuli (se silnou, charakteristickou vůní, která je používána již tisíc let v parfémech pro své zemité tóny a harmonický charakter) spolu s bílým cedrem a jeho svěží a harmonickou vůní připomínají vůni letního lesa. Pokud máte pocit, že vám letos jaro proteklo skrz prsty, smíchejte tyto dvě vůně spolu s jarními květinami a získáte oblíbený Lenor Spring Awakening. Vyperte v něm své oblečení, ve kterém si po ránu zacvičíte, a garantujeme vám lepší náladu po celý zbytek dne.

Potřebujete se zrelaxovat a odreagovat?

Uklidňující účinky levandule zná každý (ach, léto strávené v Provence a všudypřítomná levandulová pole – už jen vzpomínka na ně a člověk se cítí mnohem uvolněnější). Ale existuje více vůní, které vám mohou pomoci se uvolnit během dne a uklidnit se před spaním. Pokud nemáte levanduli rádi, nebo hledáte něco nového, zkuste se podívat po některé z těchto vůní a využijte ji:

Mimóza – Existuje jen velmi málo vůní, jež udělají váš den pozitivnějším než kdy jindy, a mimóza je jednou z nich. Má lehkou, krémovou a nenápadnou vůni, která vás jistě rozveselí.

Růže – Tradiční vůně, kterou lidstvo vyhledává už po staletí. Lehká, se sladce květinovými tóny. Je známá pro své uklidňující účinky, proto růže zdobívají rodinné oslavy. Pokud potřebujete povzbudit, vyhledejte růži!

Vanilka – Vůně vanilky obvykle přináší vzpomínky na vánoční čas. Má silnou, sladkou vůni s afrodiziakálními účinky.

Broskev – Tradiční, a tedy velice oblíbená ovocná vůně, u které si člověk připadá jako na procházce v letním sadu.

Můžete sáhnout po vonných svíčkách, parfémovaném nočním krému, nebo můžete prát prádlo v Lenor Gold Orchid! Vůně vanilky zklidní vaše tělo i mysl, navíc spolu s tóny mimózy, medové růže a krémových broskví přináší skutečně smyslný zážitek. Myšlenka na něj vás může provádět celým dnem – představa, jak se po náročné práci zabalíte do provoněné a měkké deky s večerním šálkem mátového čaje…nádhera!

Chcete do svého života přidat kapku tajemství?

Čas od času chce každý být trochu tajemný. Ať jde o schůzku, nebo máme potřebu trochu okořenit svůj každodenní život, nezáleží však pouze na našem chování, ale i na vůni, která nás obklopuje a pomáhá nám vytvářet tu správnou auru. Většinou sáhneme po santalovém dřevu v parfému, ale co když vyhledáváme lehčí vůně? Může nám pomoci jasmín se svojí sladkou, silnou a květinovou vůní, pomáhá také oddalovat příznaky stárnutí. Jemný závan jasmínu přináší pocity mládí a svěžesti. Proti těžkostem je pak velmi účinná frézie. Vůně frézie odkazuje na jarní květiny a pomáhá uvolnit náladu. A nakonec bergamot se svým citrusovým nádechem přinese osvěžení pro váš nos. Všechny tyto vůně jsou obsaženy v Lenor Amethyst and Floral Bouquet. Tento mystický koktejl je vytvořen z osvěžujícího bergamotu v kombinaci s tajemnou a delikátní frézii a rozjasňujícím jasmínem. Jemně vás sevře v sametově hebkém objetí a vy se můžete cítit sebevědomě a komfortně po celý den. Tato ojedinělá vůně je stejně unikátní jako pravý ametyst.

Našli jste svou oblíbenou vůni? Vydejte se vstříc dokonalému spojení

Když najdeme vůni, která se nám líbí, nebo nás oslovila, chceme se do ní ponořit a chceme, aby nám vydržela co nejdéle. Oblečení a další textilie jsou skvělým nositelem vůní a mohou zcela změnit atmosféru v místnosti nebo náladu člověka. Jakmile jsme si vybrali naši oblíbenou vůni, můžeme se nyní postarat o její co nejdelší výdrž. Pro hebkost a vytrvalost slouží tekuté aviváže, které zároveň pomáhají udržet oblečení ve skvělé kondici. Nicméně, pokud chcete ovlivnit intenzitu vůně, přidejte do praní i odpovídající perličky Lenor. Tato největší inovace v praní prádla může být dávkována podle vaší libosti – stačí přidat více pro intenzivnější vůni – na dno pračky a až poté přidat prádlo. Vůně aviváže a odpovídajících perliček je perfektním řešením pro všechny milovníky parfémů. A jaká je vaše oblíbená kombinace?