Byty, v nichž se odehrávají jednotlivé díly seriálu Přátelé, jsou v historii amerických seriálů doslova ikonické. Každý fanoušek tohoto sitcomu si jistě vybaví „jeskyni“ Joeyho a Chandlera vybavenou stolním fotbalem a koženými křesly nebo útulný, stylový a dokonale čistý byt Moniky. Je proto někdy těžké připomenout si, že to byly jen seriálové postavy a že herci, kteří je ztvárnili, mají třeba zcela odlišný vkus a styl než jeho seriálový hrdina.

Matthew Perry, který do povědomí diváků vstoupil jako milý a trochu sarkastický Chandler Bing, má, co se týče bydlení, opravdu velmi odlišný vkus než jeho postava. Jeho střešní apartmán v Los Angeles o tom zcela jasně vypovídá. Matthew se jej již rok snaží prodat, zatím ale kupce nesehnal. Původní požadavek z loňského srpna byl 35 milionů dolarů, ale tento týden se objevily zprávy, že jej zlevnil o celých 8 milionů!

Byt nese název „Sídlo v oblacích“ a jedná se o klasický penthouse, tedy velkometrážní byt, který zabírá střešní plochu domu. Je to jediný byt na střeše, takže majitel nemusí mít strach, že by mu někdo další nakukoval do soukromí. Takovéto typy střešních bytů jsou velmi oblíbené i přes své celkem vysoké ceny, které mnohdy mohou převyšovat cenu vily či rodinného domu. Jejich výhodou může být lokalita, protože se jedná zpravidla o městské byty nacházející se na vyhledávaných adresách.

Matthew Perry zakoupil byt se čtyřmi ložnicemi v roce 2017 a pověřil architekta Scotta Joyce a interiérového designéra L. M. Pagana o zpracování návrhu na zařízení interiéru, který má kruhový půdorys! Celý byt s rozlohou téměř 900 metrů čtverečních obklopují čtyři terasy, jež poskytují spoustu venkovního prostoru pro odpočinek i večírky a z nichž má majitel skvělý výhled na okolní město, na části Bel Air, Beverly Hills i s ikonickým nápisem Hollywood a také na oceán.

Jedinečný kruhový půdorys můžete sledovat na některých fotografiích interiéru, který se může pochlubit odvážným výběrem barev, jež ale perfektně ladí. Stejně tak zajímavý je samotný nábytek, který působí díky plyši a sametu velmi útulně a pohodlně. Celkový dojem působí luxusně, trochu extravagantně a určitě velmi neotřele.

Celý dům patří do uzavřeného luxusního bytového komplexu s 24hodinovou recepcí a ostrahou, vlastním bazénem určeným pouze pro majitele bytů v tomto komplexu. Dále se zde nachází posilovna a velké fitness studio a kino. To má ve svém bytě i Matthew Perry také, ovšem velmi soukromé a pouze pro své návštěvníky.