Teprve před čtyřmi lety zakoupila Diane Keaton historickou usedlost v Tucsonu, a to za cenu 1,5 milionu dolarů. V domě, který někomu může připadat jako „barabizna“ díky svým přiznaným oprýskaným stěnám, dokončila rekonstrukce započaté předchozími majiteli, a to velmi citlivě, takže si ponechal svou původní atmosféru a originální interiéry. Nyní je sídlo na prodej, a to za částku 2,6 milionu dolarů, tedy v přepočtu něco okolo 51 milionů korun.

Usedlost, postavená v roce 1880 jako dlouhý nízký řadový dům, se v roce 2014 stala majetkem autorky kuchařek Kathie Lison a jejího manžela Chrise Cokinose. Pár strávil čtyři roky velmi důkladnou rekonstrukcí a také přeměnami domu pouze v obytné sídlo (původně byla část domu věnována hospodářským prostorám).

Vznikl tak prostor pro tři ložnice a tři koupelny (jedna poloviční, pouze s toaletou a umývadlem), obývací pokoj a kuchyň s jídelnou. Vedle hlavní budovy byl také postaven menší domek pro personál či později pro hosty, kde se nachází další ložnice, kuchyně a pak dvě místnosti, jež nyní slouží jako kancelář a umělecké studio. Celková užitná plocha obou budov činí 470 metrů čtverečních.

Diane Keaton, jež je známá svým originálním stylem a smyslem pro architekturu, velmi rychle pochopila jedinečnou atmosféru domu. Když jej v roce 2018 kupovala, loučila se s ním jeho bývalá majitelka Kathie Lison se slovy: „Tento dům je moje dítě. Nemohla jsem jej přenechat komukoli. Je to trochu jako předat štafetu. Vím, že [Keaton] s ním dokáže ještě úžasnější věci.“ Což se jistě potvrdilo, neboť vítězka Oscara již na několika restaurátorských projektech prokázala obdivuhodný smysl pro styl a design.

Zevnějšek jednopatrové budovy s plochou střechou působí na první pohled jako kancelářská nebo školní budova. Ale jakmile vkročíte dovnitř, dýchne na vás zvláštní domácí venkovská atmosféra. Obytné prostory jsou velmi pohodlné a svou rustikální elegancí si jistě najdou mnoho obdivovatelů. Snoubí se zde staré, původní prvky s moderními, vše je doladěno v klidných přírodních barvách dřeva a kamene.

Odkryté dřevěné trámy a stropní ventilátory s tmavými břidlicovými podlahami působí ve vzájemném kontrastu s útulným nábytkem. Přestože do domu vniká dostatek přírodního světla, jsou místnosti doplněny velkým množstvím stropních svítidel. Ložnice jsou velmi prostorné a pouze s minimálním množstvím nábytku, obnaženými cihlovými zdmi a dřevěnými trámy.

Kuchyně je jednoduchá a moderní s trendy tmavošedými skříňkami a elegantními spotřebiči. Naproti ní stojí původní, zrevitalizovaný kuchyňský ostrov sloužící rovněž jako odkládací prostor pro nádobí, které svým stylem zcela koresponduje s celkovou atmosférou místnosti. Hlavní koupelna, nacházející se u hlavního apartmá, zvaného master suite, je vybavena vintage dvojitým umyvadlem, otevřenou sprchou a vanou na nožičkách.

Vysoko obezděné a částečně zastíněné nádvoří rozšiřuje obytný prostor do zahrady a stejně jako venkovní bazén poskytuje úlevu a odpočinek od pouštního slunce. Díky bazénu, který zde herečka nechala zbudovat, je nemovitost ideálním dovolenkovým místem pro ty, kteří prchají z města za odpočinkem, nebo pro místní obyvatele, kteří prostě hledají rezidenci inspirovanou různými letovisky.