Luxusní nemovitost v Malibu, jejíž stavba byla inspirována filmem Zítřek nikdy neumírá, kde si Pierce Brosnan zahrál populárního britského agenta 007, byla uvedena na trh za 100 milionů dolarů! Cena je opravdu vysoká, nicméně herec je přesvědčený o tom, že najít kupce pro toto nádherné sídlo nebude velký problém.

Brosnan zakoupil v roce 2000 dvě vedle sebe umístěné nemovitosti, a to za necelých 8 milionů dolarů dohromady. Pozemky o rozloze téměř dva akry spojil a na místě vybudoval toto luxusní sídlo s devíti ložnicemi a celkem čtrnácti koupelnami (každá ložnice má svoji vlastní a kromě nich se v domě nachází dalších pět celkových nebo alespoň částečných).

Vybudování této přímořské rezidence trvalo téměř deset let, zato se může pochlubit tím, že je velmi ekologická. Energii čerpá především ze solárních panelů, kterých je na pozemku i na budově umístěno tolik, že zvládnou vytápět celý dům, venkovní bazén i domek pro hosty, a kromě toho zbyde tolik, že je možné část energie prodávat do místní sítě. Dále má sídlo vlastní zařízení na recyklaci vody, na míru vyrobený systém energeticky úsporného osvětlení a solární otočný kompostér.

„Toto útočiště je obklopeno obtočenými liánami a nádvořími, která zvou k relaxaci a cvičení jógy za úsvitu, nabízí relaxační odpoledne, koktejly při západu slunce a zábavu bez námahy pod hvězdami,“ tak zní popis rezidence, který prezentují realitní společnosti. „Na pozemku o rozloze více než jeden akr s vlastní pláží se nachází Orchid House (orchidejový dům), který byl vytvořen pro bydlení ve stylu letoviska."

Samotné hlavní apartmá se rozkládá na ploše 400 čtverečních metrů a je vybaveno dvěma krby, uměleckým studiem a prostornou terasou s výhledem na oceán. Ve spodní úrovni domu je promítací místnost se sedadly pro 20 lidí, dva bary a klimaticky řízená vinotéka s prostorem pro asi 200 lahví. Dále je zde hudební místnost, posilovna a lázně se dvěma napouštěcími vanami.

Všechna okna v domě jsou vyrobena ze speciálního skla, takže propouštějí dostatek světla, ale neoslňují, je zde centrálně řízený systém klimatizace a osvětlení, který na chodbách či v hale automaticky vypne světla, pokud je místnost prázdná déle než pět minut. Ovládání klimatizace také automaticky upravuje různé místnosti tak, aby maximalizovaly úspory energie.

Brosnan se aktivně podílel na všech aspektech stavby domu, až po výběr přírodního recyklovaného dřeva pro kuchyňské lavice a toalety s nízkým průtokem. K dispozici je nejmodernější bezpečnostní systém s tlakovými senzory a infračervenými světly, přímo spojený s kanceláří místního šerifa.

Irský rodák Brosnan (67), který hrál od roku 1995 do roku 2002 ve čtyřech filmech Jamese Bonda: „GoldenEye“, „Tomorrow Never Dies“, „The World Is Not Enough“ a „Die Another Day“, se spolu se svou manželkou Keely Shaye Smith (56) přestěhovali na Havaj. Mezi sousedy na Malibu's Broad Beach patří také Cher, Mel Gibson, Steven Spielberg a Goldie Hawn.