Oči jsou okno do duše, ale obočí jsou dveře. Pojďme je tedy otevřít dokořán. Připravili jsme pro vás několik zajímavých a užitečných rad pro správnou péči o obočí.

Úprava obočí

Existují 3 základní typy úpravy obočí: úprava nití, odstranění chloupků voskem a odstranění pinzetou. Nit vytrhne chloupky spolu s kořínkem, ty začnou znovu růst až po 2-3 týdnech. Je to však dost bolestivý postup. Ještě bolestivější je korekce obočí pomocí vosku. Velikou výhodou je, že právě tato technika vám umožní další návštěvu salonu krásy až za 1,5 měsíce. Tvar obočí můžete také snadno vyladit pomocí vosku v pohodlí domova. Pinzeta je potom klasikou v úpravě obočí. Důležitý je výběr profesionálního nástroje.

  • Tip: Lepší je vytrhávat obočí po druhé hodině odpoledne, právě v této době je práh bolesti ideální.

Tajemství péče o barvené obočí

Dalším krokem je barvení obočí. Můžete to udělat jak v salonu, tak i doma. Jediné, co si musíte pořídit, je kvalitní barva na obočí nebo henna. Paleta barevných odstínů je velmi bohatá, proto si každý může vybrat podle svého přání. Po barvení aplikujte na obočí ricinový, olivový nebo mandlový olej. Tento produkt chrání chloupky před vyblednutím a dobře fixuje barevný pigment.

  • Tip: Před barvením obočí proveďte jemný peeling obočí nejlépe z přírodních ingrediencí. Peeling pomůže odstranit veškeré nečistoty a odumřelé kožní buňky.

Tvarování obočí

Samotné barvení nestačí k tomu, aby obočí vypadalo atraktivněji. Fixační gel na obočí pomůže udržet požadovaný tvar obočí. Tento kosmetický přípravek zbožňují vizážisté a modelky. Obočí pečlivě pročesané a zafixované speciálním štětečkem poskytne efekt „otevřených očí” a zpříjemní celkový vzhled.

Podpořte růst obočí

Pokud jste to s trháním přehnali, nezoufejte. Získat husté obočí a urychlit růst pomůže kokosový, ricinový či olivový olej. Obsahují mastné kyseliny, vitaminy a pečující látky, které podporují růst zdravých chloupků. Existují také séra a dokonce i celé komplexy olejů, které dokážou s vaším obočím zázraky. Jemná masáž pokožky také pomáhá stimulovat růst obočí.