Základem vašeho šatníku se už ale stane zimní oblečení, které se bude vyznačovat především tím, že poskytne dokonalý komfort i v době, kdy už venku nebude určitě teplo. Kvalitní pracovní oblečení se stane nezbytností. Co všechno volit, na jaké prvky klást důraz a kterou značku pracovních oděvů volit? To všechno vám prozradíme v následujících řádcích.

Vsaďte na světoznámou značku

Pořízení pracovních oděvů nelze podcenit, a tak se vyplatí vsadit na jednu z nejznámějších značek na trhu. Je jí Engelbert Strauss. Jedná se o významného německého výrobce pracovních oděvů a ochranných pomůcek, který má tradici již od roku 1948. Tato nadnárodní společnost sídlí v Biebergemündu u Frankfurtu nad Mohanem. V jejím portfoliu najdete veškeré pracovní oblečení v té nejvyšší kvalitě a poutavém designu.

Kvalitní montérkové kalhoty jako základ

Hodně důležitou roli hrají bezesporu montérky. V zimě by měly dokonale chránit nejen oblast nohou, ale i mnohé jiné části těla. Především montérky do pasu stejně tak jako montérkové kraťasy se hodí na mnohem teplejší období. Vynikající jsou zejména montérky s laclem, které už mimo jiné chrání také oblast beder a samozřejmě i horní část těla. Jsou navíc maximálně praktické. Disponují totiž dostatečným množstvím potřebných kapes. Ochranné prvky těchto kalhot by se měly volit především podle toho, v jakých podmínkách budou využívány. Tradičně je zapotřebí ochrana proti prořezu, případně propíchnutí. Pokud potřebujete montérky například pro svařování, vsaďte na model s ochranou před žhavými kusy.

Jak by měla vypadat pracovní bunda?

Mezi jakési tradiční zimní pracovní oblečení se řadí také zimní bundy. K dispozici je hned několik variací, a to podle míry zateplení. Je jasné, že do horských oblastí s velmi nízkými teplotami budete potřebovat bundy disponující specifickou podšívkou, díky níž se udrží teplo u těla i v extrémních podmínkách. Naopak do oblastí s klasickou městskou zimou si vystačíte s tenčí bundou. Ta samozřejmě nebude při různých manuálních pracovních činnostech překážet. U pracovních bund podobně jako u kalhot je zapotřebí dbát na to, aby byly odolné vodě a samozřejmě také větru. V mnohých případech lidé tráví venku delší dobu a nemohou si dovolit promoknout. Při výběru bundy se ještě soustřeďte na dostatečné množství kapes a pořádnou odolnost materiálu, z něhož je bunda vyrobena.

Jaká zaměstnání vyžadují pracovní kombinézu?

Taková, při nichž musí být člověk dokonale chráněn. Jedná se hlavně o práce v chemickém průmyslu. Právě tady se často setkáváme s tím, že se může pracovník potřísnit kyselinou nebo jinou látkou schopnou ohrozit jeho zdraví. Aktuálně jsou specifické kombinézy využívány ve zdravotnictví. Jejich úkolem je totiž chránit zdravotníky před onemocněním Covid-19. V kombinaci s pracovními rukavicemi a specifickými brýlemi se jedná o skutečně maximální ochranu se vším všudy.

Pozor i na další ochranné pomůcky

Ani v zimě vám nestačí jen kvalitní montérky, bunda a nějaké oblečení na tělo pod tyto svrchní oděvy. Zapotřebí jsou nejrůznější pracovní pomůcky. V předchozím odstavci už byly zmíněny pracovní brýle, nicméně v souvislosti s nimi bychom měli jmenovat také top pracovní ochrannou pomůcku dneška, jíž je rouška. Používat se dá samozřejmě také respirátor. Hodně důležité jsou při mnohých činnostech také špunty do uší nebo klapky. Sluch se musí chránit dokonale. Z ostatních doplňků nelze zapomenout ani na specifické rukavice pro různé činnosti.