Příprava nad zlato

Mnoho lidí řeší věci na poslední chvíli a stěhování není výjimkou. Takové stěhování bude ale pravděpodobně poměrně náročnou a hektickou záležitostí. Zásadní radou, která se vám možná nebude líbit, ale stěhování vám dokáže maximálně ulehčit, je: plánujte s předstihem.

Budete si tak moci v klidu rozmyslet, jaké věci pojedou s vámi, vyřadíte věci, které už nepoužíváte a které zůstanou v bytě. Různé věci také vyžadují jiný typ balení a uskladnění a i jiné obalové materiály. Zatímco oblečení můžete naházet do tašky či kufru, skleničky a hrnečky je lepší zabalit zvlášť do bublinkové fólie, aby se cestou neotloukly.

Martin Kapal ze STĚHOVÁNÍ Praha proto radí: „Je lepší, když si lidé na stěhování vyhradí dostatek času. Udělají si průzkum trhu a pozvou někoho z nás, abychom obhlédli situaci,... Ideální je začít řešit stěhování asi měsíc předem a zhruba 2-3 týdny před stěhováním se objednat na pevný termín.“

Stěhování vás nebaví? Nechte to na jiných

Že vám stěhování jen způsobuje vrásky? Žádný problém. Stěhovací firmy dnes nabízejí i takové stěhovací služby, které vám zaručí, že při celém stěhování nebudete muset hnout prstem.

„Kompletní balení bytu se stává běžnou součástí stěhování. Balíme sklo, knížky, hračky… To pak jeden den přijdeme, zabalíme byt, připravíme ho kompletně ke stěhování a druhý den ho odstěhujeme. Jednoho člověka ale zabalíte a odstěhujete i během jednoho dne. Co budeme balit a jak to bude probíhat, domlouváme hned na první schůzce. Pak je otázka, jestli zákazníci chtějí i vybalit – to se ale tolik nestává, a ani to nedoporučuji. Je lepší, když si to lidé rozmístí sami podle sebe,“ říká Kapal.

Stále se vám honí hlavou řada otázek ohledně stěhování nebo máte strach, abyste na něco nezapomněli? Domluvte si schůzku s profesionály, kteří budou na vše myslet za vás. Nebo si přečtěte rozhovor na stránkách STĚHOVÁNÍ Praha, ve kterém obchodní zástupci odpovídají na nejčastější otázky ohledně stěhování.