Přihlašování probíhá do 28. února 2021 na webových stránkách soutěže. Soutěžící, kteří se přihlásí do 31. ledna, získají 20% slevu z registračního poplatku. V březnu bude pro soutěžní díla hlasovat odborná porota i široká veřejnost. Cílem projektu je ukazovat krásu a přínos dřevěných staveb. Nadace tím veřejnosti pomáhá uvědomit si, že dřevo je naše významná obnovitelná surovina a jeho využívání je přirozená cesta k ochraně životního prostředí.

„Našim soutěžícím zajišťujeme výjimečnou reklamu,“ říká ředitel nadace Stanislav Polák a upřesňuje výhody pro přihlášené: „K jejich dřevěným stavbám v naší on-line galerii přivedeme minimálně 20 000 potenciálních zákazníků. Stavby a jejich autory prezentujeme také v on-line katalogu, na Facebooku, veletrzích a dostáváme je do významných celonárodních i oborových médií, které čtou miliony čtenářů.“

Letošní ročník Dřevěné stavby roku přináší několik novinek, jejichž cílem je soutěž zjednodušit a zefektivnit. Mezi nimi jsou například nové rozdělení soutěžních kategorií, zjednodušené podmínky pro technickou dokumentaci a jednotný systém registračních poplatků. Veškeré informace k přihlášení jsou dostupné na webu www.DrevenaStavbaRoku.cz.

O Nadaci dřevo pro život

Nadace dřevo pro život šíří již od roku 2005 osvětu o lese, dřevě a životním prostředí. Jejím posláním je podporovat využívání dřeva, díky kterému šetříme neobnovitelné suroviny, a tím chráníme životní prostředí pro další generace. Nadace ukazuje veřejnosti, že „dřevo je cesta“ prostřednictvím několika projektů. Mezi nimi jsou například soutěž Dřevěná stavba roku, studentská soutěž Stavby s vůní dřeva, vzdělávací program pro školy Do lesa s lesníkem, projekt Požární bezpečnost dřevostaveb nebo vzdělávací lesnicko-dřevařský portál MeziStromy.cz. Více informací naleznete na www.drevoprozivot.cz.