Obec Le Plan-de-la-Tour, vzdálená pouhých 25 kilometrů od proslulého Saint-Tropez, leží v provensálském regionu oblíbeném pro svou rozmanitou krajinu s rozlehlými vinicemi a olivovými sady, nekonečnými levandulovými lány a samozřejmě i Azurovým pobřežím Středozemního moře. Správní součástí obce je také původně opuštěná osada z počátku 19. století. Právě tuto vesničku rozkládající se na ploše 15 hektarů Johnny Depp koupil.

Původní domky a ostatní budovy s celkovou užitnou plochou 1 200 čtverečních metrů Depp zrekonstruoval tak, aby vyhovovaly potřebám jeho rodiny, ale zároveň zůstala zachována jedinečná atmosféra místa. Výsledkem je velký (hlavní) dům s užitnou plochou 400 čtverečních metrů, který nabízí pět ložnic a čtyři koupelny, šest menších domků pro hosty a další domek pro personál. Celkem je k dispozici 15 ložnic a 14 koupelen.

V souladu se svým originálním, nekonvenčním stylem Depp využil prostory původního kostelíku pro jeden z domků pro hosty, dokonce i interiér kaple zůstal z velké části zachován, např. bývalá zpovědnice nyní plní funkci šatní skříně. Dokončení všech interiérů Deppovi, který se na realizaci osobně podílel, zabralo několik let a stálo údajně přes 10 milionů dolarů i proto, že k rekonstrukci přistupoval velice citlivě a se záměrem zachovat původní architekturu a genius loci.

Ve vesničce, lemované třísetletými duby, olivovníky a vinicemi, zůstalo zachováno původní náměstí, oplývající zelení, která v provensálském klimatu poskytuje žádaný stín, k dispozici je také restaurace Chez Marceline, bar, malířský ateliér a dokonale vybavená posilovna. Interiér vinného sklepa s pestrými vlajkami a volně položenou lebkou je inspirován jedním z největších filmových úspěchů Johnnyho Deppa Piráty z Karibiku. Pro svého syna Jacka nechal Johnny Depp postavit skatepark. V zahradách nechybí dva bazény - kolem většího z nich je navezen bílý písek, ten se objevuje i v zastřešeném posezení s barem, takže celý prostor navozuje dojem pláže.

Depp se vesničku pokoušel poprvé prodat již v roce 2015, tři roky poté, co se rozešel se svou dlouholetou partnerkou a matkou svých dvou dětí Vanessou Paradis, francouzskou herečkou a zpěvačkou. Prodejní cenu během dvou let několikrát měnil, pohybovala se mezi 27 a 63 miliony dolarů. K prodeji nabízel pozemky a domy včetně všeho zařízení a dokonce i některých osobních věcí.

Tentokrát přichází s nabídkou prodeje této jedinečné nemovitosti, zajišťující majitelům soukromí v nádherné krajině francouzské Provence, ale zároveň v blízkosti celebritami oblíbeného Saint-Tropez, za 55,5 milionů dolarů.