Prohlédněte si jedenáct vítězů jedenáctého ročníku soutěže Dřevěná stavba roku 2021. Mezi oceněnými díly najdete naučné stezky, veletržní pavilon, roubenky, rodinné domy i dřevěné interiéry pro svou inspiraci. Ve všech šesti soutěžních kategoriích hodnotila přihlášená díla široká veřejnost, v pěti z nich hlasovala i dvanáctičlenná odborná porota.

Soutěž vyhlašuje Nadace dřevo pro život s cílem podporovat využívání dřeva jako české významné obnovitelné suroviny. Záštitu projektu udělil ministr zemědělství Miroslav Toman, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Svaz měst a obcí České republiky a podpořily ho i významné společnosti lesnicko-dřevařského sektoru.

Do šesti soutěžních kategorií se letos přihlásilo 65 dřevěných staveb a interiérů. Ty přilákaly pozornost 35 360 internetových návštěvníků a také 12 odborných porotců. Vítězové hlasování veřejnosti a poroty získali jako ocenění dubový diplom, odměnu 10 000 Kč a pro své soutěžní dílo titul „Dřevěná stavba roku 2021 v dané kategorii“. Cena byla připravena i pro vítěznou hlasující, která nejpřesněji odhadla skutečné vítěze soutěže. Za odměnu získala poukaz na dovolenou ve srubu v podhůří Orlických hor.

„Ačkoliv vítěz může být jen jeden, naše díky a uznání patří všem architektům, projektantům a investorům, kteří stejně jako my věří dřevu. I díky jejich umu a nadání se české dřevo, naše obnovitelná surovina, proměňuje v krásné stavby, které chrání životní prostředí již svou pouhou existencí. I proto usilovně pracujeme na tom, abychom všechny naše soutěžící propagovali na našich komunikačních kanálech, v médiích i na veletrzích a přilákali k nim co největší pozornost veřejnosti,“ upřesňuje výhody účasti v soutěži Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život.

Zde jsou vítězové jednotlivých kategorií: