Ještě před pár lety by taková cena na realitním trhu v USA způsobila pozdvižení. V dnešní době však tato částka na americkém trhu s nemovitostmi v exkluzivních lokalitách nikoho nepřekvapí. Jen v širším okolí Los Angeles je nyní přes dvacet rodinných domů v této cenové relaci nebo ještě dražších.

Dům v prestižní čtvrti Holmby Hills v Los Angeles, rozkládající se na pozemku o velikosti 5340 metrů čtverečních, byl navržen uznávaným architektem Paulem Reverem Williamsem a postaven v roce 1936. Mezi majitele patřili například filmař Joseph Mankiewicz nebo Aaron Spelling. Joe Roth dům koupil od Marka Cohena, jedničky mezi americkými realitními makléři, který si nemovitost pořídil v roce 2002 za 6,85 milionů dolarů a rekonstrukcí jí navrátil původní krásu a věhlas. Posléze ji nabídl k prodeji za 28,5 milionů dolarů, postupně cenu snižoval na 24 milionů a nakonec před deseti lety přistoupil po tvrdém vyjednávání Joea Rotha na částku 21,5 milionů dolarů.

Rozlehlá rezidence je z ulice skryta za vysokým živým plotem, ozdobně střiženými keři a starými, majestátními stromy. Na užitné ploše 1267 metrů čtverečních se nachází sedm ložnic a třináct koupelen, z nichž čtyři jsou jen toalety.

Na rozdíl od mnoha současných nemovitostí s impozantními vstupními halami, je foyer v této rezidenci méně okázalé, pozornost poutá mírně točité schodiště, typické pro architekta Williamse.

Formálnímu obývacímu pokoji dominuje krb s kamennou krbovou římsou. V jídelně překvapí neobvyklý oválný tvar místnosti, který působí velmi elegantně. Půlkulatý bar s mramorovou deskou, umístěný pod moderním lustrem zavěšeným ze stropu ve tvaru listu, slouží k formálnějším akcím. Další prostor k setkávání nabízí několik prostorných obývacích pokojů. Pracovnu zdobí strop v dekoru kůže, krb a také obrovské arkýřové okno, skýtající nádherný výhled do zahrady.

Kuchyně je přizpůsobena profesionálnímu vaření a působí světlým, vzdušným dojmem. Bílé kuchyňské skříňky jsou doplněny bílými kachličkami a světlou mramorovou kuchyňskou linkou. Podlaha s černobílou šachovnicí dodává klasický, elegantní vzhled. Kuchyně je vybavena profesionálními spotřebiči. Součástí tohoto křídla domu je také jídelní kout, technická místnost s pračkou a sušičkou a ložnice s koupelnou pro personál.

Prostorná hlavní ložnice je vybavena krbem se strohou, antickou krbovou římskou. Prostor k posezení se otevírá na balkon s výhledem do zahrady a na bazén. Součástí hlavní ložnice jsou také dvě šatny a dvě koupelny, zařízené ve stylu Hollywood Regency, odkazujícím na zlatou éru Hollywoodu, tedy 30. léta minulého století. Pro tento styl je typická eklektičnost, okázalá opulence, užití dražších či draze vypadajících prvků, zrcadel a lesklých materiálů.

Vzhledem k profesi majitele asi nepřekvapí, že v domě je špičkově zařízená místnost ke sledování filmů, do níž se pohodlně vejde šestnáct lidí. V dalších místnostech je pak skvěle vybavená tělocvična a také je zde místnost určená k masážím a kosmetickým procedurám.

V prostorách zahrady je umístěn bazén s vířivkou, obložený červenou cihlovou dlažbou. Díky bazénovému domku není třeba kvůli nápojům, svačině či návštěvě toalety běhat do hlavního domu. Další sportovní vyžití nabízí tenisový kurt, ukrytý za bazénovým domkem.