Slavný hollywoodský herec a producent Leonardo DiCaprio obývá rozlehlou nemovitost v Los Angeles v Beverly Hills ve čtvrti, které se říká Bird Streets, protože mezi názvy ulic najdeme Slavičí, Sojčí, Skřivaní, Vlaštovčí či Drozdí. V ptačích ulicích bydlí řada celebrit, např. Jennifer Aniston, Keanu Reeves nebo Jodie Foster. Hvězda Titanicu a Nespoutaného Djanga však vlastní dům také v nedaleké čtvrti Los Feliz, jejž v roce 2018 koupil za 4,9 milionů dolarů pro svého otce George DiCapria. Nyní si herec pořídil další nemovitost, opět ve čtvrti Los Feliz, zřejmě pro svou matku Irmelin Indenbirken. Zdá se, že když přijde na rodinu, Leonardo DiCaprio je velice štědrý a o své nejbližší se rád postará.

Dům postavený v roce 1928 DiCaprio koupil za 7,1 milionů dolarů od herce Jesseho Tylera Fergusona, představitele seriálu Taková moderní rodinka, a jeho manžela Justina Mikity. Protože realitní trh je nyní výrazně nakloněn prodávajícím, nepřekvapí, že Ferguson na prodeji hodně vydělal, nemovitost totiž koupil v roce 2013 za 4,6 milionů dolarů. Dům měl i další slavné majitele, např. zpěvačku Gwen Stefani či herce Roberta Pattinsona.

Od ulice je nemovitost s pozemkem o rozloze 2226 metrů čtverečních oddělena velkými bezpečnostními branami a dlouhou přístupovou cestou, obklopenou bujnou zelení. Hlavní vstup do domu zdobí původní ručně vyřezávané dveře, lemované nádherně kvetoucími bugenvileami.

Dům ve španělském koloniálním stylu nabízí na 458 metrech užitné plochy čtyři ložnice a čtyři koupelny. Impozantní dvoupatrová vstupní hala připomíná rotundu, pozornost poutá také dlažba v barvě terakoty a točité schodiště s dekorativní kovovou balustrádou. Dále v domě najdeme knihovnu s odvážnou, tmavě modrozelenou výmalbou, zajímavě zkombinovanou s nábytkem v hořčičné barvě, formální obývací pokoj a formální jídelnu ve výrazných, tmavých barvách. Velká kuchyně, jejíž bílá výmalba a bílá kuchyňská linka příjemně kontrastují s modrými kuchyňskými skříňkami a teplými tóny dřeva na podlaze a na dlouhém ostrůvku, je vybavena nerezovými spotřebiči značek Wolf a Sub-Zero. Prostornému obývacímu pokoji dominuje krb s masivní kamennou římsou. Vedle je pak malá pracovna obložená dřevem. V interiéru nechybí ani domácí kino.

Dům je propojen s exteriérem prostřednictvím četných balkonků, francouzských dveří vedoucích do vydlážděného dvora, do zahrady či na patio s posezením u bazénu. Vzhledem k dispozici pozemku a umístění domu s bazénem ve strmém svahu byly nutné značné stavební úpravy. V nezbytné opěrné zdi bazénu je umístěn vodopád. Výhodou dispozice ve svahu je také vyvýšená terasa s nádherným výhledem na Los Angeles včetně ikonické Griffithovy observatoře.