Takovému metabolickému procesu říkáme ketóza. Ketodieta pro vás může být tím pravým řešením. Jedná se o přirozený proces, při kterém se v těle nastartují jiné metabolické procesy.

Ketóza

Do ketózy se vaše tělo dostane během 3-7 dnů tak, že omezíte příjem sacharidů na minimum. Díky tomu bude vaše tělo čerpat vlastní tuk jako zdroj primární energie. Změnou jídelníčku a jeho dodržením své tělo jednoduše přemluvíte, aby bralo energii pro své fungování jinde.

Jak vypadá běžný keto jídelníček

Nemusíte se bát, že budete mít hlad, nebo nudné a jednotvárné stravy. Ketonová dieta se totiž skládá ze zdravých tuků, zeleniny s nízkým obsahem cukrů a kvalitních bílkovin. Vyhněte se sacharidům ve formě těstovin, rýže, brambor, pečiva nebo ovoce s vysokým obsahem cukrů. Naopak si můžete dopřát maso, ryby a mořské plody, vejce, sýry a zeleninu.

Plány připravené na míru

Pokud jste pracovně vytížení, nebo s ketodietou teprve začínáte, můžete se svěřit do rukou odborníků. Sestavit si dietní plán ale může být v domácích podmínkách náročný úkol. Je důležité, aby vaše strava obsahovala všechny důležité živiny a nic vašemu tělu nechybělo. Proto pro vás specialisté připravili dietní plány na míru, podle typu nadváhy, kterou zjistíte snadno podle vašeho BMI indexu.

Jak si správně vybrat, můžete konzultovat s odborníky, kteří jsou vám plně k dispozici. Jídelníček se většinou skládá z 5 proteinových nápojů nebo jídel denně, které si lehce připravíte doma nebo v kanceláři. Ty pak můžete doplňovat svačinami v podobě zeleniny, oříšků, semínek či avokáda.

H2: Milovníci pečiva a těstovin

Pokud patří pečivo či těstoviny mezi vaše oblíbená jídla, můžete si je dopřát i s ketodietou. Odborníci pro vás připravili jejich speciální keto verzi. Dále máte na výběr omelety, polévky, kaše, pudinky či tyčinky.

Varianty na cestování

V případě plánování dovolené či delšího cestování, koktejly či smoothie připravené ke konzumaci jsou ideálním řešením. Díky vysokému obsahu bílkovin bez zbytečného cukru snadno doplníte potřebnou energii.

Jak je to se sportem

Ketodieta v určité míře ze své podstaty funguje i bez extrémního pohybu. Nicméně zdravý pohyb a sport jsou důležitým prvkem nehledě na to, jakou dietu pro sebe zvolíte. Díky přidání cvičení do vaší rutiny si můžete užívat nejen ztrátu kil, ale také zvýšení vytrvalosti, kondice a posílení imunity.