Ať už jste fanouškem moderního stylu, nebo máte rádi tudorovský architektonický styl, anebo dáváte přednost barevným budovám z červených cihel, Pasadena má pro každého něco. Tuto rezidenci popisují realitní makléři jako ukázku klasického anglického umění a řemesla, a to i přesto, že v posledních letech prošla důkladnou modernizací.

Dům, navržený známým architektem Reginaldem Davisem Johnsonem, je umístěn v jedné z nejvyhledávanějších lokalit Pasadeny, v klidné boční ulici, jen kousek od hotelu Langham. Tyto atributy stačily k tomu, aby sem nalákaly hollywoodského režiséra a spisovatele Matta Reevese („Cloverfield“, „Úsvit planety opic“, „Válka o planetu opic“, nadcházející „Batman“ s Robertem Pattinsonem) a jeho manželku Melindu Wang, která za nemovitost utratila 5,5 milionu dolarů. Ačkoli se částka může zdát vysoká, původní požadovaná cena byla ještě o 900 tisíc vyšší, tedy 6,4 milionu dolarů.

Dům je umístěn na vysokém pahorku nad ulicí a jeho pozemek je obklopen jednak vysokými branami, jednak živými ploty. Dlouhá příjezdová cesta vede kolem travnatého ostrova s kamennou fontánou nacházející se na cestě k samotnému domu, jenž stojí téměř v zadní části pozemku o rozloze půl akru. Konstrukce se šikmou střechou skrývá dvě plná podlaží obytného prostoru, podkroví a také suterén. K dispozici je rovněž oddělená garáž pro dvě auta s podkrovními pokoji pro hosty nahoře; takže celkem má nemovitost k dispozici šest ložnic, čtyři plné koupelny a dvě poloviční koupelny, a to v obytném prostoru asi 550 čtverečních metrů.

Před Mattem Reevesem patřil dům bankéři Morganu Stanley Darrenovi, který jej zakoupil v roce 2015 za 3,5 milionu dolarů. Ten nechal dům z velké části zrekonstruovat a zmodernizovat. Přesto však naštěstí ponechal v domě některé původní prvky, jako například nelakované dřevěné trámy či další dřevěné prvky, čímž docílil toho, že interiéry jsou vizuálně velmi bohaté na různé historické detaily, které se však velmi efektně snoubí s moderním designem.

Vstupní hala s podlouhlým schodištěm je pozoruhodně propojena s půvabným obývacím pokojem s moderním lustrem a efektním „okénkovým“ barem. Snad nejvíce pozměněným prostorem domu je kuchyň a k ní připojená spíž, které jsou v podstatě zcela nové. Modré skříňky se krásně doplňují s mramorovými deskami z bílého mramoru. Nechybí ani špičkové spotřebiče Wolf a Sub-Zero.

Venku je k dispozici malá veranda obklopená spoustou pěstěných zimostrázů, které dodávají prostoru vzhled anglické zahrady. Na jižní straně zahrady se nachází obrovská lodžie s prostorem pro stolování pod širým nebem a plně vybavená venkovní kuchyně s barovým posezením. K terase přiléhá i venkovní bazén.

Matt Reeves a Melinda Wang vlastní již od roku 2001 byt se dvěma ložnicemi v uzavřeném komplexu Hancock Park, kde pobývali po celou dobu svého 15letého manželství. Nyní 55letý režisér, který se narodil v New Yorku, však vyrůstal v Los Angeles. Zde se také ještě na střední škole spřátelil s budoucím kolegou filmařem J. J. Abramsem. Na začátku 80. let, když oba ještě studovali, si dvojici najal Steven Spielberg. Tehdy ještě zřejmě ani jeden z nich netušil, jaká kariéra je čeká.