I když se říká, že kufr není nafukovací, přesto existuje několik šikovných triků, které vám mohou s jeho balením pomoci. Vejde se vám tak dovnitř mnohem více nezbytností, než si nejspíš myslíte.

Začněte vytvořením dobrého seznamu

Snad každý z nás se někdy vracel domů pro něco, co jednoduše zapomněl. Existují praktické univerzální seznamy, které lze používat opakovaně. Dělí se podle druhu. Jeden uplatníte při balení na víkend, jiný na dovolenou nebo na chatu. Můžete vsadit na papír, ale i na některou z aplikací pro váš mobilní telefon. Zkuste to jednou a už nikdy nebudete balit jinak.

Zapomeňte na skládání – raději svinujte

Že není nad staré dobré dobře poskládané tričko? Ale vůbec ne – jde o nejméně efektivní způsob balení vůbec. Po stranách totiž zůstává mnoho nevyužitého prostoru. Pokud chcete do kufru zabalit opravdu maximální možné množství oblečení a dalších propriet, zapomeňte na jakékoliv násilí. V cílové destinaci byste mohli vše znovu žehlit.

A to by mohl být problém, protože v hotelech je žehlička v základním vybavení pokojů k vidění jen zřídka. A když se na to podíváme kolem a dokola – pomačkaná trička nebo šaty rozhodně nevypadají dobře. Ale pokud budete oblečení pečlivě rolovat, žádné zmačkání se konat nebude. To vám garantujeme.

Ty největší věci si oblečte na sebe

Na každý větší výlet si obvykle bereme alespoň dva páry bot. Obecné pravidlo pro tyto chvíle říká, že když si na nohy během cesty obujete ty největší boty, ušetříte v kufru spoustu cenného místa. A totéž platí i objemných mikinách, bundách apod.

Hodit by se vám mohly i nejrůznější organizéry, do nichž narovnáte všechny ty drobnosti, které se jinak mezi velkými věcmi v kufru jen nepřehledně převalují. Využijte třeba AliExpress kupony a pořiďte si je opravdu levně.

Vyhněte se poškození šperků

Zvláště ženy si chtějí své náušnice a řetízky vozit všude s sebou. A jak tedy na to? Bude se jim líbit například v lepenkové krabici s otvory, skrz které je možné protáhnout háčky. Řetízky je pak vhodné provléknout napůl rozstřiženým brčkem, což spolehlivě zabrání jejich zamotání a samozřejmě také poškození.

Pokud balíte peníze, dělejte to nenápadně

Čas od času se hodí mít u sebe i nějakou tu hotovost. Ta by se ovšem neměla ukrývat jen v peněžence. Naopak. Právě ta se totiž stává terčem mnohých nenechavých lapků. Místo toho doporučujeme je rozdělit na dvě nebo tři části a uschovat je do nenápadných míst, kde je nikdo hledat nebude. Dobře vám poslouží třeba prázdná krabička od bonbonů nebo vypotřebovaný obal od rtěnky. Oproti tomu pouzdro na brýle je už celkem známé, tam si raději peníze nedávejte.

U delších dovolených se sbalte jen na polovinu času

A opět jsme zpátky u plánování. Takže když jedete na dovolenou kupříkladu na dva týdny, pamatujte si, že vám stačí si zabalit jen ty věci, které budete používat 7 dní. Protože trička a jim podobné lze vždycky pohodlně vyprat a přímo na místě si také můžete zpravidla koupit nějaké pěkné oblečení, které se navíc později promění i v pěkný suvenýr z vašeho nezapomenutelného výletu.

A pokud se nebudete moci do kufru vejít cestou zpátky, jednoduše nechte nějaké „obyčejné“ oblečení na místě. Vždyť u nás můžete běžné kousky do svého šatníku zakoupit tak výhodně, že se je jednoduše vláčet přes půlku světa ani nevyplatí. Využijte třeba slevy přes portál https://buykers.cz/.