Dočtete se

Velkým fenoménem je bezúdržbová zahrada. Zahradníci, kteří tyhle řádky čtou, určitě pokývají hlavami, protože snad není jediný zákazník, který by neřekl „pokud možno bezúdržbová“. Jenže to je mýtus. Vážně.

Údržbu potřebuje každá zahrada. I tu, kterou vysypete štěrkem, budete muset čas od času poklidit od navátého listí a nepořádku, protrhat plevel… Kdo chce rostliny, ten se o ně musí starat. Naše slova potvrzuje i Martina Forejtová, zahradní architektka, která se v našem velmi zajímavém rozhovoru pozastavuje nejen nad fenoménem „bezúdržbovosti“. My si s ní ale povídali o spoustě dalších věcí, vždyť nedávno získala hned dně ceny v soutěži Zahrada roku. Jednu z nich jsme vám přinesli v čísle 1/21. Takže tahle paní určitě ví, o čem mluví.

A když jsme naší upoutávku začali zahradou, tak budeme i pokračovat. V čísle 4/21 totiž najdete třeba článek plný inspirace ohledně barevných keřů, stejně jako informačně hutný článek Ladislava Kylara o truhlících a vyvýšených záhonech. Abychom se zahleděli i do krásy, tak se v seriálu zastavíme u trvalek a budeme se také rozplývat nad léčivými účinky rostlinky s nádherným téměř básnickým jménem: kokoška pastuší tobolka.

Ať vás střecha přežije

Pojďme se ale podívat na stavbu. Tady předem říkáme, že byste se měli připravit na dost depresivní článek. Zabýváme se totiž povolovacím procesem stavby domu. Těch razítek, která na to musíte sehnat, je tolik, že jednou určitě všichni zemřeme na otravu razítkovou černí.

Trochu pozitivněji pak vychází článek o životnosti střešních krytin. Zástupce šéfredaktorky Jan Čech se nerozpakoval a obeslal signifikantní zástupce všech typů krytin. Zeptal se na spousty otázek a dal dohromady článek o tom, jaké záruky a životnosti jejich typy střešních krytin mají a také jak je garantují apod. Moc zajímavé čtení.

V interiérové části se budeme procházet po schodech a budeme se věnovat všemu, co se kolem nich točí. Také se zadíváme na tapety, do zrcadel a něco si upečeme v moderních troubách.

Tak vydržme ještě chvíli doma, na zahrádkách, ať se společně setkáváme co nejdéle. Z časopisu Dům&Zahrada vám přejeme krásné čtení.

Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!