V dobách, kdy trávíme většinu času doma, asi nejvíc zaujmou návštěvy. Ty, které vás baví nejvíc. Ty, které vám přinášejí inspiraci, protože se jedná o skutečné domy, ve kterých žijí skuteční lidé. A tak i v dubnovém čísle najdete spoustu zajímavých návštěv. Už jen ty titulky – Hnízdo pro tucet nocležníků, Zalomený dům nebo Kaskáda splněných snů… Nenaláká vás to? A k tomu je tu i návštěva švédského domu z překližky a garsonky pro horolezce. Takže těch návštěv je opravdu hodně.

Pro stavebníky pak tu máme zajímavé články o tom, kolik vlastně stojí stavba domu. Jak rozpočtovat? Kolik stojí architekt a projektant? Tohle téma je opravdu hodně důležité. Možná pro mnohé to nejdůležitější. Takže pozorně čtěte, co na to říkají odborníci.

Druhé stavební téma se zabývá střechami. Jejich typy, tvary a krytinami, které se na tyto tvary hodí. Jde totiž o to, že každý typ střechy potřebuje něco jiného. Jinou konstrukci krovu, jinou krytinu i provedení.

Interiér

Když jsme před několika měsíci provedli mezi našimi čtenáři anketu o tom, jaké články je v našem časopisu baví, na stupních vítězů se umístily koupelny a kuchyně a také obklady a dlažby. A tak v tomto čísle vám jistě s článkem o novinkách v obkladech pro koupelny a kuchyně uděláme radost.

Interiérová témata pak obsahují i další zajímavé články. Například o rozdílech mužského a ženského interiéru nebo se společně podíváme na lampy všeho druhu, tvarů, rozměrů a materiálů.

Zahrada

Dubnové číslo má jeden zajímavý článek, který jinde nenajdete. Je o přesazování vzrostlých stromů. Ano, i to jde a dokonce se to dost často praktikuje. Ovšem má to velká specifika. O nich nám povypráví odborník na slovo vzatý, vezme nás i do speciální zahradní školky pro vzrostlé stromy a ukáže, jak se takové velké stromy převážejí a sázejí.

Máte předzahrádku? Tak to vás jistě zaujme článek od architektky, která vytvořila tři různé návrhy takové maličké předzahrádky. Co tam může být? Jaké rostliny si tam vysadit?

Přejeme tedy pěknou zábavu, hodně inspirace a poučení. A držte se v těchto těžkých dobách.