I když dnes není třeba takové horko a větrák jsme ještě nezapnuli, neznamená to, že příští rok bude stejně. Je třeba se připravit, protože statistika říká, že teploty se stále zvyšují. A tak i my se v našem časopisu zabýváme tím, jak ochladit dům. Samozřejmě, že základem je mít pořádné izolace, ale co dělat dalšího? Můžeme poslat třeba do radiátorů studenou vodu? Proč ne? A další možnosti? Tak ty všechny si přečtete v našem článku v srpnovém čísle.

Velmi podobné téma je i další stavební téma. Zabýváme se zde řízeným větráním a rekuperací. Ty silně zaizolované domy totiž potřebují pořádně větrat. Jenže otevírat okna není zrovna moc efektivní. To už ten dům nemusí být zaizolovaný vůbec. A tak se větrá řízeně – pořádnou technikou, která dokáže dokonce i regulovat tok tepla tak, aby se neztrácelo.

Mini

V interiérové části jsme tak trochu mini. Probíráme tady trend minimalismu a také posíláme inspiraci těm, kteří mají miniaturní balkonek. I to mini může být opravdu krásné. Jen tak mimochodem – tohle minitéma se promítá i do zahrady, kdy nabízíme řešení pro sázení rostlin, ovšem ve skromné skladbě. Vycházíme tak vstříc těm čtenářům, kteří vytýkají, že nechtějí žádné gigantické výsadby drahých rostlin.

Mnoho lidí ale bude zajímat jiný příspěvek z čísla osm. Jde o článek o bydlení se seniory. Jak má takový byt či dům vypadat? Jak má vypadat postel, koupelna, kuchyně? Na co nezapomenout, aby tam žili pohodlně a bezpečně?

Mějte se skvěle a přejeme krásné prázdniny.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.