A tak se v tomhle čísle soustředíme na rekonstrukce. A to už v návštěvách. Všechny domy prošly velkými rekonstrukcemi. U dvou z nich byste to ani neřekli. Vypadají úplně jinak. Moderně. Dvě jsou pak mnohem mírnější. Hlavně u titulní návštěvy nádherné roubenky budete jistě vzdychat závistí.

Stavební témata také rekonstrukce zohledňují. Třeba jednou z nejčastějších rekonstrukcí domů je výměna oken. Jenže když se vymění okna, chce to také dům zateplit, protože jedno bez druhého nemá moc smysl. A tak se článek Tomáše Hraničky zabývá právě spojitostí a důležitostí těchto úprav. Druhý článek se zase zamýšlí nad tím, jestli je dnes vůbec výhodné vytápět elektřinou. Samozřejmě, že ne vždy, ale nastávají technologické situace, kdy právě elektřina je tou nejlogičtější volbou.

Ještě jedna rekonstrukce vás čeká v časopise. A to v sekci zahrada, kde se zabýváme rekonstrukcí povrchů – od kamene, přes dřevo až po umělé prvky. Jak je udržovat? Jak a čím je vyčistit, naimpregnovat, natřít…?

S květinami i bez nich

Ale zářijové číslo je i o dalších zajímavých věcech. Třeba o květinách. Podíváme se na cibuloviny. Ale ne ledajaké – budou to cibuloviny nevšední. Takže si přečtěte třeba o rostlině, která se jmenuje Ixiolirion. V jiných článcích probíráme břečťan, léčivou třapatku nebo navrhneme výsadbu do jinak nevyužitého koutu zahrady. A když jsme u těch květin, tak trochu oklikou je probíráme i v interiérových tématech. Věnujeme se totiž nádherným vázám.

Pro pěstitele máme zajímavý článek o tom, že je možné pěstovat rostliny i bez rýče a namáhavého obracení země. Jmenuje se to bezorebné zemědělství a principem je, že se nahoru neustále přidává další a další vrstva živin.

Vybrali jste si, nebo ne? Nebojte, máme těch článků tradičně mnohem víc.

Mějte se skvěle a přejeme krásný začátek podzimu. A buďte zdrávi.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.