Mít svoje vlastní místečko, kde si lze sednout na čerstvém vzduchu, nemít roušku, nebát se virů a třeba dál pracovat z domova tak, jak to je dnes. To je sen mnoha lidí, kteří si uvědomili, že přesun na venkov je možná snazší, než si dřív mysleli. A tak se jim jistě budou hodit naše rady a inspirace v podobě speciálu o stavbě.

Jako každý rok přinášíme ve dvanáctém čísle rady o tom, jak se na stavbu domu dívat jinak než na soubor problémů, ze kterých zešedivíte. Společně s námi si můžete projít stavbou od prvního kroku, tedy výběru domu, právních kliček, financování (včetně velmi oblíbené aktualizované tabulky stavebních prací), technologií, materiálů, ale třeba i již hotové katalogové domy… No prostě je to extrémně dlouhý seznam toho, nad čím je třeba se zamyslet. Náš speciál vám neřekne, jaký dům si máte postavit. Neřekne, z čeho a jak ho financovat. To necháváme na vás. Jen nastiňuje možnosti a výběr je na vás.

Dost podobně přichází k problému i jiný náš článek. Ten je z interiérové rubriky a nabízí pohled do kuchyní. Má být samostatná, nebo jen jako kuchyňský kout ve větším pokoji? Jaké jsou přednosti a nedostatky?

Zajímavosti

Ale chtěli bychom upozornit na dva články, které podle nás jsou dost zajímavé a netradiční. Třeba ten o českém designu. Autorka se nesnažila vyhledat ty nejlepší z nejlepších nebo se odkazovat pouze na Designblok, ale prošla mezi českými designéry a vypíchla zajímavé věci a práce, které si určitě zaslouží být v centru pozornosti.

Druhý článek je rozhovor. Těch jsme měli v našem časopisu už hromady. Jenže nikdy ne s fotografem. My totiž víme, že lidi na časopisech o bydlení nejvíc baví návštěvy. Rádi se dívají jiným do bytů a domů, inspirují se a sní. Jenže aby mohli snít, tak potřebují mít pěkné fotky. Proto jsme se sešli s jedním z nejlepších fotografů architektury a návštěv u nás Jaroslavem Hejzlarem. S ním jsme probrali jeho zajímavý profesní život a hlavně jsme se zeptali, jak se taková fotografie domu či interiéru vlastně dělá? Je to strašně zajímavé, protože to není o tom mít prostě jen uklizeno a foťákem to „cvaknout“.

Samozřejmě, že zajímavých článků tu máme víc. Ale to by už bylo moc dlouhé. Raději si časopis kupte, přečtěte a užijte si ho.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.