Tak rozdílné stavby, jako máme tentokrát pro návštěvy, jsme už dlouho neměli. Klasické bílé kostky ukazují, že elementární tvary jsou vhodným prostředkem pro pohodlné bydlení. Naopak sedlová střecha v titulní návštěvě je obložena dřevem a celá jedna stěna je prosklená. Proč? Protože to nejdůležitější, co na domu je, není on samotný, ale to místo. A tak majitelé chtěli nejen bydlet, ale také se i kochat. Třetí návštěva nás pak zavádí do speciálního domu, který slouží jako wellness i jako dům pro hosty. Zajímavé, že?

A to není všechno. Máme i další dvě návštěvy. Sice si tuhle sezonu asi moc nezalyžujeme, ale třeba vás inspiruje zajímavý apartmán u sjezdovky. Kdo chce raději zahradu, tak ten nebude zklamán. Tentokrát se totiž podíváme do zahrady té nejlepší. Skutečně. Bez přehánění. Ta naše zahrada totiž vyhrála soutěž Zahrada roku 2020! Takže je to neuvěřitelně aktuální návštěva, protože ceny se rozdaly teprve před měsícem.

Pojďme stavět

Ve stavební části se tentokrát zaměřujeme na krby a kamna v interiéru. Je to docela náročné téma. Není to jen tak, protože všechny normy se zpřísňují a nejde si pořídit jakákoli kamna do jakéhokoli domu. Ale inspirace je tam spousta, nebojte.

Druhé téma pak probírá modulární domy. Co to je? Představte si, že mladý pár se rozhodne, že spolu bude bydlet. Od rodičů dostane pozemek, na kterém si chce postavit dům. Jenže na něj nemá. Velký dům stojí moc peněz a ty nejsou k dispozici. Tak si objedná malý dům s obývacím pokojem, koupelnou a jednou ložnicí, který jednoduše přiveze firma na náklaďáku a usadí na zemní patky. A pak se narodí dítě. Kam ho dát? Přijede náklaďák a vedle usadí modul s dalším pokojem. A narodí se druhé dítě… Vše se řeší až ve chvíli, kdy je to zapotřebí a kdy jsou finance. No není to super?

Jako u babičky

To je název jednoho článku, který ukazuje styl interiérů, jak ho známe od našich babiček – teplý, útulný, pohodlný a domácký. S babičkami tak okrajově souvisí i další témata časopisu. Od studny na zahradě, přes potravinovou soběstačnost, až po články o begoniích či zdravém jitrocelu kopinatém, ze kterého nám babičky dělaly sirup proti kašli.

Tak neváhejte a náš časopis si kupte. Najdete tam vždy něco zajímavého.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.