Od čtenářů víme, že milují návštěvy, pohledy do interiérů, domů i zahrad. Je to jakési každoměsíční snění, které si nenechají ujít. Náhled do světa snů, plánů a inspirace. Návštěv máme v každém čísle opravdu hodně. Ale druhou stránkou našeho tématu jsou technická témata. Tady zase očekáváte, že se něco dozvíte. Něco, co vám pomůže. A tak jsme se domluvili s dlouholetým stavebním inženýrem Brabcem, že nám během roku napíše několik zajímavých témat, která jsou technicky opravdu nabitá. A teď tu máme skladbu podlah a stropů, což je, jak sami uvidíte, téma, které nelze „ošulit“ nějakými obecnými radami. Pan Brabec to pojal opravdu hodně technicky a informacemi je článek nacpaný až k prasknutí. Tak snad se bude líbit. Snad vás zase neodradí jeho náročnost a informační hutnost.

Ne tak těžký je pak další článek o typových domech. Probíráme to, že domy z katalogů firem se potýkají s mnoha předsudky. Tím hlavním je, že si člověk nevybere a neupraví dům podle svého. Není to pravda. Schválně jsme napsali do několika takových firem a zeptali se, co všechno dokážou na svých již projektově připravených domech změnit.

Když se to obloží

Obklady jsou velké téma. Takže je docela dobré se mu věnovat. Ono totiž obklady stěn nejsou jen dlaždičky. Těch možností je strašná spousta. Budete koukat, jak efektní mohou být obklady dřevem, kamenem, sklem… Je to velká paráda.

Další interiérové téma je ale trochu jinde. Zabýváme se bydlením bez překážek, a to jak pro seniory, tak i tělesně postižené. Víte třeba, že vozíčkář by měl mít širší chodby, protože jinak nedokáže ani zahnout do dveří, natož se v ní otočit? Jak vysoko mají být okna? Co by měli mít lidé se ztíženou pohyblivostí v koupelně, na záchodě, ale i v kuchyni? Třeba umístit takovou mikrovlnku (o kterých hovoříme v jiném článku) nad kuchyňskou linku, je čirý nerozum.

A na co se můžete těšit u zahrady? Tak třeba se zamyslíme nad tím, jestli ekologické zemědělství je skutečně ekologické, když se používají stroje na benzin. Opravdu jsou rajčata bio, když vedle jezdí sekačka a z ní vychází modrý kouř? Čím ale nahradit všechny ty stroje? Ostatně potřebujete mít anglický trávník? Co takhle ho nesekat nebo si založit trávník plný květin a krásy? I o tom píšeme v jiném článku. A v oblíbené rubrice o zdraví prospěšných rostlinách tentokrát najdete černý bez.

Snad ta zima brzo skončí (i když ještě nějaký sníh by připadnout mohl) a my vyrazíme zase na stavby a do zahrad. Z časopisu Dům&Zahrada vám přejeme krásné čtení.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.