Jednoduchý stoleček – skládací, dřevěný, ekologický, lehký. Ideální na malé panelákové balkony. Vytvořili ho v Torafu Architects a jmenuje se Sky Deck. Český kutil si ale s ním snadno poradí sám.







O dost větší koncept představil Reinder Bakker z Holandska. Ten udělal celý balkonový kuchyňský set. Najdeme tu stolky, držáky sklenic, skleněný truhlík na bylinky, ale i ohřívač na dřevěné grilovací uhlí apod.








Když už jsme u toho grilu. Co byste řekli jednoduchému grilování na balkoně za minimum peněz? Stačí k tomu kovový držák na truhlíky, plechový truhlík a mřížka. Na steaky to úplně není, ale na klobásky to stačí.








Vtipné květináče na zábradlí jsou hlavním artiklem firmy Greenbo. Vyrábí je v různých velikostech, barvách i na různě široké zábradlí.









Práce doma nemusí být nudná. Pojďte se posadit na balkon! Pěkný stoleček na počítač, na něm i místo na květiny – ideální místo, co říkáte? Tenhle krásný kus vymyslel berlínský designér Michael Hilgers a prodává se v obchodě BalKonzept.










Tak tohle je fantasticky jednoduché, až musíme kroutit hlavou. Silikonová guma a sklenice. A můžete si udělat stojan na svíčku nebo vázu.









Christian Lessing vytvořil celý komplet s názvem Summer at the Balcony. Inspiroval se v obchodních regálech. Tahle verze je vhodná pro ty, kteří mají balkony z pevného materiálu.


***




Designérská dílna Rephorm nabízí hodně vtipné osvětlení. Jmenuje se samozřejmě Birds a je několik verzí – buď uzavřená matná se světlem elektrickým, nebo otevřená na čajovou svíčku.







A teď něco nízkonákladového. Co taková paleta? Stačí podbít příčky a máte krásný svislý záhon.









A na závěr jednoduchá a až francouzsky elegantní věc – květináče schované v taškách. Pokud umíte šít, uděláte si je sami. Když ne, jistě najdete vhodné tašky, které už nepoužíváte.






Titulní foto: Thinkstockphotos.com Ostatní foto: Oddee.com a Pinterest