1. Vyhlídka Máj

Jedno z nejfotogeničtějších míst je bezesporu vyhlídka Máj ve středních Čechách. Z vyhlídky se rozkládá působivý pohled na vlnící se Vltavu. Cesta k vyhlídce není náročná. Po značené trase se vyhlídka nachází asi 1 km od příjezdové silnice.

2. Levandulová farma

Levandulová pole najdete na několika místech v České republice. Nejznámější je levandulová farma pod Řípem, levandulová zahrada Anette v Klapých a levandulová farma Lavandia na jižní Moravě. Kromě krásné fotky si na těchto místech můžete pořídit levandulovou kosmetiku a speciální oleje.

3. Lom Velká Amerika

V lomu Velká Amerika, kterému se přezdívá český Grand Canyon, se filmoval film Limonádový Joe. Zatopený vápencový lom je asi 800 m dlouhý, 200 m široký a 100 m hluboký. Na jeho dně se nachází 2 navzájem propojená jezírka s průzračnou vodou, která v létě lákají ke koupání. Brána do lomu je ale trvale uzavřena.

4. Železniční viadukt v Kryštofově údolí

Na železniční trati Liberec-Česká Lípa v údolí říčky Rokytky ve vesnici Novina u Kryštofova Údolí se nachází mohutný kamenný železniční viadukt, který byl zprovozněn již v roce 1900. Pohled na viadukt vám bude připomínat most, přes který jezdil v Harry Potterovi slavný Bradavický expres.

5. Mariánská vyhlídka na Hrubé Skále

Mariánská vyhlídka se nachází v Českém ráji. Z vyhlídky se nabízí známé pohlednicové panorama zámku Hrubé Skály, Trosek a Kozákova. Leží ve výšce 360 m n. m. na skalním bloku v oblasti Dračích skal, asi 1,5 km od zámku Hrubá Skála.

6. Spirálová rozhledna v Kobylí

Při návštěvě Moravy byste si neměli nechat ujít rozhlednu v Kobylí, která je unikátní svým spirálovitým tvarem a tím, že je bezbariérová. Stavba byla postavena v roce 2018.

7. Solenická podkova

Dalším fotogenickým místem v Čechách je Solenická podkova. Nachází se mezi přehradami Kamýk a Orlík ve Středním Povltaví. Nejkrásnější pohled na podkovu je ze skaliska Na Vraném nedaleko vrchu Na Altánku u obce Solenice.

8. Svatý kopeček v Mikulově

Svatý kopeček je jedním z výrazných přírodních dominant Mikulova. Na jeho vrchol až k poutní kapli sv. Šebestiána, zvonici a Božímu hrobu vás dovede křížová cesta. Slavný Svatý kopeček ve výšce 363 metrů nad mořem je jedním z Pavlovských vrchů.

9. Svatý Jan pod Skalou

Tento klášter má své kouzlo. Obzvlášť, pokud si ho půjdete prohlédnout z ptačí perspektivy. Nahoru je to sice pořádný krpál, ale za ten výhled stojí zatnout zuby a nevzdat se. Obec se nachází necelých 20 km jihozápadně od Prahy, nedaleko Karlštejna.

10. Mariina vyhlídka

Romantický dřevěný altán, ze kterého jsou dechberoucí výhledy na krajinu Českého Švýcarska. K nejoblíbenějšímu času, který tu nadšenci do přírody a fotografování tráví, jsou východy a západy slunce.

Zdroj: Kudyznudy.cz