Nízké teploty, brzké stmívání a sněžení. Tato kombinace vyloženě láká k zapálení ohně a k příjemnému odpočinku s hrnkem teplého čaje nebo s oblíbenou knihou u hořícího krbu.

ČTĚTE TAKÉ:

Krby jsou velmi výrazným prvkem interiéru, a díky tomu dnes můžeme na trhu najít širokou nabídku nezvyklých tvarů, různých velikostí i netradičních způsobů uchycení.

V současnosti není vůbec výjimečné umístění krbu do předělové stěny (nejčastěji mezi obývacím prostorem a kuchyní či jídelnou), ale setkáváme se i s extravagantnějšími modely, které se zavěšují ke stropu a odtud visí do středu pokoje.

Velká část moderních krbů se od těch tradičních ale výrazně odlišuje nejen v otázce vzhledu, ale také v technickém provedení. U nejnovějších typů se již nevyužívá jako topidlo dřevo, ale biolíh.

Tyto krby je možné instalovat prakticky do každé místnosti i do panelového bytu. Nejsou totiž závislé na komínovém odtahu či na elektřině. Lákadlem pro jejich pořízení je nejen jejich variabilita, ale i snazší a příjemnější údržba. Při spalování biolihu totiž nevzniká žádný popel ani zápach jako v případě hoření dřeva.

Otázkou zůstává, zda vám u takového krbu nebude chybět meditativní zvuk praskajícího dřeva…

Foto: Homedit