Kuchyňská linka byla součástí bytu. Je v krémově lesklém laku s pracovní deskou vzhledu přírodního kamene. Obklad linky však chybí a pan Zdeněk neví, jak ho vyřešit. Líbí se mu keramický obklad imitující rezavé železo, ale není si jistý, zda by to vypadalo dobře.

Myslet na budoucnost

Jídelní stůl je nevyhovující, malý a nepříliš kvalitní. V bytě zatím bydlí dva dospělí lidé, ale v budoucnu plánují rodinu, proto je třeba pořídit větší stůl.

V obývací části je sedačka, která je nová a musí zde zůstat. Konferenční stolek je provizorní, stejně jako stolek pod televizi. Jiný nábytek zde není.

DALŠÍ NÁVRHY NA VAŠE PŘÁNÍ NAJDETE ZDE:

Začalo to obrazem

Jediným požadavkem, který musím splnit, je umístění obrazu s motivem jablek, který majitelé koupili jako první věc do svého nového bytu, a který se jim moc líbí.

Návrh jsem začala kuchyňskou linkou. Jako obklad jsem použila keramiku v dekoru rezavého plechu, která se líbila majiteli bytu. Protože je kuchyně celá světlá a horní skříňky nejsou od rohu k rohu, použila jsem obklad na celou čelní zeď. Vedlejší stěna je vymalovaná rezavou barvou, do výšky cca 50 cm je umístěno sklo, kvůli údržbě.

Jídelní stůl je pro čtyři osoby, rozměr 140 x 90 cm. Je rozkládací, takže v případě větší společnosti se usadí až osm lidí. Židličky jsou z transparentního plastu, jsou lehké a snadno udržovatelné. Nad jídelní stůl jsem pověsila obraz, který mají majitelé připravený již několik let. Celkové ladění barev jsem přizpůsobila barvám na obrazu, jsou totiž majitelky oblíbené.

Společenská část bytu

Sedací souprava je stávající, v neutrální světlé barvě, takže se nám do návrhu hodí. Stačí ještě doladit polštářky a sedačka zve k pohodlnému posezení.

Obývací stěna je odlehčená, ale přesto nabízí dostatek úložných prostor. Na protější stěně je fototapeta, která opticky odděluje jídelní část od té obývací.

Jedním z důvodů, proč nyní nepůsobí byt útulně, je to, že na velkou prosklenou stěnu majitelé instalovali vertikální žaluzie. Dodávají prostoru pocit „kanceláře“. Mnohem lepší bude jednoduchá lehká záclona. Pro zastínění navrhuji použít látkové rolety, které se dnes vyrábí v krásných dekorech a moderním provedení s instalací do rámu oken.

www.design-domova.cz