Tato mladá sportovní rodina si postavila dům s pomocí jednoho developera. Řadový dům není malinký, ale každá místnost má svůj přesný účel.

Na šatnu byl vyhrazen světlý a dost prostorný pokoj v patře. Celý na šatnu? Není to škoda? Rodina je sportovně založená, kondičku často posiluje i na běžícím pásu. A tak aby se vyřešil problém se šatnou i posilovnou, pozvali si naší spolupracovnici Vaidu Kraus.

šatna a fitness

Požadavek na umístění fitness stroje do ložnice byl hned zamítnut. Budoucí šatna je dostatečně velká, aby se sem vešel.

A tak se spojil sportovní koutek s šatnou. Nebyl to žádný problém, protože šatní prostor je velký, světlý a dobře větratelný. Tak proč ne? Jediný problém byl odlišit od sebe dvě funkce místnosti šatnu a fitness. Pravá strana od vstupu slouží jako šatna, levá jako fitness. Běžící pás umístila Vaida Kraus do prostoru. Za zády sportujícího je šatní prostor, který neruší, vpravo velké okno s výhledem na park a před sebou má – buď uklidňující fototapetu, nebo i možnost instalace televize.

Pokoj působí čistým dojmem. Prostorné úložné vestavěné skříně navržené na míru, policový systém a 16 šuplíků pojmou vše, co je potřeba uklidit.

Tak si jen otevřít okno a… cvičit.

  • Nábytek na míru – 87 600 Kč (bez DPH) Stolářství Bača
  • Stolička – Kartell, Charles Ghost střední
  • Fototapeta – Hornschuch
  • Stínění oken – Maron

Vaida Kraus

Bytová architektka a designérka, absolventka DesignŠkoly Praha, obor interiérový design. Profesionálnímu navrhování interiérů se věnuje od roku 2004. V roce 2010 založila interiérové studio vaidaDESIGN. Navrhuje soukromé a veřejné interiéry, věnuje se rekonstrukcím, nábytkovému designu a poradenství v oblasti bydlení. www.vaidadesign.cz ***