Velký otevřený prostor je propojen barvami a materiálem – vyhrály přírodní odstíny. Aby se oddělily zóny, bylo použito rozdílné osvětlení. To člení části na kuchyňskou, jídelní a obývací. Podlaha Dub natur v přírodním odstínu koresponduje s kamenným obkladem – pískovcem, kterým je dekorovaná krbová stěna.

Vaida Kraus

Kuchyňský nábytek je v provedení bílého laku a v antracitu mat – barevná kombinace, která se prolíná celým multifunkčním prostorem. Jen barová deska je z dubové dýhy, která funguje jako přírodní prvek v moderním prostoru.

ČTĚTE TAKÉ:

I když v tomto velkém prostoru dominují poměrně tmavší tóny nábytku, nepůsobí nijak stísněně. Jako odlehčený protiklad totiž architektka navrhla stěny světlé béžové, nebo v barvě lomené bílé. Zjemnit prostor napomáhá i měkčí materiálová struktura prvků, jako sedačka, polštáře, koberec, osvětlení – tím tato celková kombinace dostává jinou dimenzi – nadčasovou a nevšední. Červené doplňky vnášejí „barvu“ a jako elegantní prvky dodávají interiéru tu správnou dynamickou atmosféru.