1. Usedlost Gerstein

Ubytování bez televize, počítače nebo internetu nabízí usedlost Gerstein, dřevěný srub připomínající středověkou tvrz poblíž Havlíčkova Brodu. Zdejší pobyt může pro někoho být úžasná romantika, pro jiného možnost vyzkoušet, jak se bydlí ve srubu, a pro dalšího jen obyčejný únik z každodenního kolotoče a shonu. Vyzkoušet si zde můžete lukostřelbu, čokoládovou masáž nebo se zabavíte hraním deskových her.

2. Hotel Ostrov

Wellness hotel Ostrov se nachází uprostřed lesů a skal Českého Švýcarska s nádherným výhledem na Ostrovské stěny a Ostrovský rybník. Budete tu sice bez signálu mobilních operátorů, ale s okolním světem se spojíte přes pevné linky nebo přes Wi-Fi.

3. Mariánskohorské boudy

Dokážete se obejít bez moderních vymožeností? Pronajměte si klasickou horskou chalupu bez elektřiny, s kamny na dřevo a suchým záchodem, bez teplé vody, ale zato s křišťálovou vodou ze studánky. Kde? Na polosamotě jménem Mariánskohorské boudy, tři kilometry od Josefova Dolu v Jizerských horách, kousek od protržené přehrady.

4. Včelíny Želiv

Včelín, moderní glampingové ubytování v maringotce, které je umístěné na kraji louky u lesa, s krásným výhledem do krajiny a vzrostlého lesa. Nabízí veškerý komfort hotelového ubytování uprostřed přírody, daleko od lidí. Kromě studené a teplé vody a sprchy je k dispozici také knihovna s designovými časopisy a knihami. Včelín má omezený zdroj vody a elektřiny. Voda je dimenzována tak, aby vydržela 2 osobám na 3-4 dny. Elektřina se dobíjí ze solárních panelů a její množství závisí na počasí.

5. Treehouse Sojčí hnízdo

V Sojčím hnízdě, které vyrostlo tři metry nad zemí v lesích u Babího lomu za Brnem, nenajdete Wi-Fi ani jakýkoliv elektrospotřebič. Světlo poskytnou baterky, čelovky a lucerničky na čajové svíčky. Součástí ubytování je i ekologické WC. Vzhledem k ekologickému principu stavby je toaleta suchá.

Zdroj: kudyznudy.cz, ireceptar.cz