1. Projížďka Českým rájem

Pokud vlastníte trekingové kolo a nedělá vám problém zdolat i náročnější terén, vyrazte do Českého ráje. Čeká tu na vás cyklostezka Turnov – Valečov – Kost. Trasa dlouhá 49 km vede přes Drábské světničky či gotické hrady Kost a Valečov. Po cestě se navíc můžete osvěžit v Komárovském rybníku s písčitým dnem a dvěma plážemi.

2. Jetřichovický okruh

Prozkoumejte krásy Českého Švýcarska. Jízda po Jetřichovickém okruhu nabízí pohled na unikátní pískovcová města a skalní stěny, malebné alpské budovy Na Tokáni nebo klenot Českého Švýcarska – Pravčickou bránu. Stezka je dlouhá 22 km a řadí se mezi středně obtížné.

3. Okolo Třeboně

Cyklostezka Okolo Třeboně na jihu Čech je dlouhá 39 km a pyšní se 22 zastávkami s informačními tabulemi. Není náročná a má rovinatý terén, proto je vhodná pro rodinné výlety s dětmi. Stezka začíná v Třeboni na hrázi rybníka Svět. Vede mimo jiné přes přírodní památku Soví les, kapli sv. Víta či rašeliniště Spálená borkovna, kde se těží rašelina pro potřebu lázní, a končí opět v Třeboni před branami města.

4. Lichtenštejnská stezka na jižní Moravě

Přemýšlíte o návštěvě vinných sklípků i nádherného Lednicko-valtického areálu? Skvělá volba! Můžete tu dokonale uspokojit vaše chuťové buňky i cyklistické choutky. Lichtenštejnská stezka vede přes Valtice, Lednici, Lednické rybníky nebo chrám Tří Grácií. Trasa dlouhá 39 km není náročná a tak ji hravě zvládnou i děti.

5. Vzhůru na Radegast!

Vidět Beskydy z cyklistického sedla je sen nejednoho cyklistického nadšence. Chce to ale kvalitní vybavení včetně pořádného oblečení, ale i kondičku, neboť vás hned v úvodu trasy čeká skoro šestikilometrové stoupání. Když ho zdoláte, odměnou vám budou Pustevny i socha Radegasta, který na vás dohlédne celou zpáteční cestu do Frenštátu pod Radhoštěm. Délka trasy je 46 km.

Zdroj: Kudyznudy.cz, Mall.cz