Mějte na paměti, že neexistuje rostlina, které by se dařilo úplně v každé místnosti, protože každý prostor má své vlastní jedinečné světelné a teplotní podmínky. Těchto 5 pokojových rostlin jsou však trefou do černého, pokud v kuchyni chcete mít trochu zeleně.

1. Šplhavnice zlatá (Epipremnum aureum)

Šplhavnice patří k nenáročným pokojovým rostlinám. Dobře se přizpůsobují různým světelným podmínkám a jsou odolné vůči suchu. Navíc se výborně hodí jako závěsné rostliny, takže nemusíte plýtvat cenným místem na kuchyňské lince nebo na oknech.

2. Filodendron

Další pokojovou rostlinou s nízkými nároky na pěstování je filodendron, který vypadá skvěle v květináči i v závěsných košících. Podobně jako šplhavnice jsou považovány za poměrně odolné vůči suchu a mohou růst na slunném až polostinném místě. Tyto rostliny se pěstují v různých tvarech a barvách a jsou známé tím, že skvěle čistí vzduch.

3. Bylinky

Není nic lepšího než vařit z čerstvých a doma vypěstovaných bylinek. Pokud má vaše kuchyně místo, kam většinu dne dopadá přímé sluneční světlo, bylinky porostou velice snadno a rychle. Nejsnadněji si v interiéru můžete vypěstovat pažitku, petržel, mátu, tymián, rozmarýn, bazalku, oregano nebo koriandr.

4. Sukulenty

Pokud máte v kuchyni světlý slunný parapet, sukulenty jsou trefou do černého. Termínem „sukulent" se označují rostliny, které uchovávají vodu v různých strukturách, jako jsou listy nebo stonky, díky čemuž jsou odolné vůči suchu a obecně nenáročné na údržbu. Existují stovky různých druhů sukulentů v různých úžasných tvarech, barvách a velikostech. Mezi oblíbené druhy patří echeveria, haworthia, aloe vera, crassula, kalanchoe, rozchodník a další.

5. Tchynin jazyk

Hadí jazyk, známý také jako „tchynin jazyk", patří mezi nejoblíbenější pokojové rostliny, a to z dobrého důvodu. Vyskytuje se v různých barvách, tvarech a velikostech a je obecně nenáročný na údržbu. Dobře se mu daří v jasných až slabě osvětlených podmínkách a stejně jako filodendron čistí vzduch.

Zdroj: ireceptar.cz, thespruce.com