1. Květiny, které vydrží věčnost

Asi se všichni shodneme na tom, že květiny k létu prostě patří. Není nic jednoduššího než natrhat do vázy rozkvetlé květiny. Bohužel v létě rostlinky nadměrná vedra dlouho nevydrží a brzy uvadnou. Dnes však existuje spoustu krásných umělých náhražek, které jsou často k nerozeznání od těch živých. V létě volte například slunečnice, hortenzie, pivoňky nebo gerbery.

2. Vázy, které jednoduše najdete doma

Pokud nechcete utrácet peníze za drahé vázy, občas se stačí porozhlédnout doma a zjistíte, že pár takových pokladů se ukrývá i ve vaší spíži. Napadlo vás někdy použít například prázdnou láhev či zavařovací sklenici? Uvažte kolem jejich hrdla stužku nebo do nich vložte LED světýlka a květinu a máte překrásnou letní dekoraci doslova za pár korun.

3. Jako u moře

Schovávají se u vás doma suvenýry, které jste si přivezli jako vzpomínku na dovolenou u moře? Je správný čas tyto vzpomínky oprášit a připomenout si ty krásné časy. Například mušle slouží jako stylová dekorace - stačí skleněnou mísu naplnit pískem a na písek umístit mořské poklady nebo jimi ozdobit již zmiňovanou láhev či zavařovací sklenici.

4. Věnce nejen na dveře

Věnce ozdobí váš domov nejen na Vánoce. Vypadají nádherně na dveřích i na stolech, avšak zářivé, třpytivé a načančané věnce je lepší si nechat spíše na zimní měsíce. V létě se hodí spíše decentní věnce. Nejlépe uděláte, když koupíte dřevěný korpus a tavicí pistolí ho ozdobíte přírodninami nebo umělými kvítky.

5. Svíčky pro správnou atmosféru

Plameny svíček potěší nejen v zimě, ale i během letního večera. Zakomponujte tedy do interiéru nejrůznější svícny, svíčky nebo roztomilé lucerny. Vytvořit si můžete také společně s dětmi vlastní svíčky, ze kterých budete mít radost dvojnásob. Malou skleničku, kterou máte po ruce a která se vám líbí, naplňte pískem a sem tam přihoďte drobné kamínky. Navrch položte čajovou svíčku a obsypte drobným kvítím ze zahrady. Skvěle budou vypadat i plovoucí svíčky, které položíte na hladinu vody do jakékoliv nádoby a okolo naaranžujete několik květů, či dospod mušle či oblázky.

Zdroj: ireceptar.cz, homeincube.cz