Box na hračky

Děti učte uklízet již od útlého dětství. Díky tomu se později nebudou tolik vztekat. Ušetříte si nervy vy i ony. Aby šlo vše jako po másle, nakupte úložné boxy. Jednotlivým boxům přiřaďte jiný účel. Jeden box bude na knihy, další na pastelky a třetí na hry. Pak bude ve všem pořádek, což oceníte hlavně při hledání konkrétních věcí. Boxy ukliďte pod postel, do skříně nebo stohujte na sebe.

Dětské koberce

Aby děti nezábly nožky, potřebují jemný koberec, na kterém je radost si hrát. Může být velký, malý, strakatý, chlupatý, s obrázky, … Při výběru si rozmyslete, jakou barvu doopravdy chcete. Bílé koberce vypadají nádherně, ale v praxi? Děti občas převrhnou sklenici se šťávou a neštěstí je na světě. Proto se spíše zaměřte na tmavé barvy a vzory, které případné nedostatky schovají. Pokud se vám a dětem světlý koberec líbí, zaměřte se na materiál a zpracování. Ideální je, když se koberec do dětského pokoje dá prát. Stačí ho hodit do pračky a je jako nový.

Určitě upřednostněte protiskluzové koberce, které se nesmekají po zemi. Minimalizujete tak riziko poranění. Všichni víme, že jsou děti občas jako z divokých vajec, tak je musíme ochránit my. Rodiče.

Křesílko

Těžký den? Šlofík v křesílku. Narozeninová party? Dětská křesílka to jistí. Online hodina? Usaďte školáka s notebookem do křesla. Někteří z nás na to nemyslí, ale i děti potřebují odpočívat. Relaxační koutek s měkkým křesílkem si vaše dítě zamiluje. Hned vedle umístěte košík s knihami, hračkami a odkládací stolek na teplý čaj.

Jestliže si vaše dítě rádo hraje na zemi, kupte rozkládací křeslo. Dá se složit do pozice židle nebo plně rozložit na placku, na které si děti jednoduše vyskládají papíry, hry, nebo tablet s pohádkou. A v případě návštěvy ho využijete jako postel.

Pro větší, neposedné děti zvolte houpací křeslo, které svým pohybem uklidňuje.

Postel

Moderní dětská postel musí splňovat bezpečnostní požadavky, stejně jako ty estetické. V dnešní době je škoda spokojit se s obyčejnou postelí. Na trhu se skrývají opravdové skvosty. Vybírejte z množství netradičních barev, provedení a tvarů.

Pokud bojujete s místem, zachrání vás vyvýšená postel. Využijete prostor i do výšky, což oceníte vy i děti. Pod ni se vejde psací stůl a jedna, dvě skříňky.

Aktuálně patří mezi oblíbené “postel domeček”. Klasický rám postele pokračuje nahoru a vytváří jednoduchou střechu. Opticky je postel uzavřena, což v dětech vzbuzuje pocit bezpečí. Na střešní rám lze pověsit lapač snů, dětský kolotoč nebo přes něj přehodit deku a vytvořit bunkr.

Samolepky

Dětské samolepky na zeď zkrášlí jakýkoliv pokojíček. Místnost se díky nim promění v pohádkové království. Pokud je to možné, snažte se, aby nálepky souzněly s celkovou výzdobou pokoje. Než vše nalepíte, přilepte si nejprve jednotlivé kousky lepicí páskou. Budete mít mnohem více možností si vše promyslet a naplánovat. V tomto případě opravdu platí “dvakrát měř, jednou řež”.

Vyrábí se různé barvy, vzory, tvary a velikosti. Spokojení budou kluci i holčičky. Každý sourozenec může mít svůj koutek s vlastními samolepkami. Nebo se společně dohodněte pouze na jednom vzoru.

Pokud se vám velké samolepky nelíbí, zvolte svítící hvězdičky. Přes den nejsou vidět, ale v noci krásně svítí, takže se dětem lépe usíná.

Lampička

Tma děsí dospělé i děti. Aby se dětem dobře spalo, pořiďte jim noční světlo. Mohou při něm nerušeně usínat. Špatnou volbou jsou silná světla, která ozařují celou místnost. Narušují spánkový cyklus.

Do dětského pokoje se hodí roztomilá světla ve tvaru měsíčku, mráčku a zvířátek. Díky nevšednímu vzhledu se stanou příjemnou (a praktickou) dekorací.

Chybu neuděláte se světlem na baterky, které si v případě potřeby dítě vezme s sebou i na toaletu.