Kdo nemiluje teplo pod nohama?

Tenké koberce a koberce s krátkým chlupem jsou skvělé, když je venku teplo, ale na zimu potřebujete izolaci. Pokud nemáte rozpočet na pořízení obřího koberce, zvažte vrstvení menších koberců na strategických místech, například vedle postele, pod konferenčním stolkem nebo před oblíbeným křeslem na čtení. A pokud přece jen toužíte po velkém koberci, pořiďte si ho v outletu domácích výrobků a doplňků. Výrazně ušetříte a nemusíte dělat příliš velký kompromis.

Pořiďte měkké osvětlení

Bílé a modré osvětlení je vhodné pouze přes den. Lidské tělo je naučené na to, že přes den přijímá studené světlo a večer teplé. Pokud budete v noci zapínat světlo, které je příliš studené, zaděláte si na spánkové potíže. Když se brzy stmívá a vy rozhodně neplánujete jít spát v 7 hodin, studené světlo vám dodá trochu energie, ale v létě se ho snažte vyvarovat. Buď vyměňte žárovky, nebo pořiďte světlo, kde lze měnit barvy.

Závěsy skvěle izolují

Pokud máte běžně průsvitné lněné závěsy, zvažte jejich výměnu za sametové závěsy nebo závěsy s tepelnou podšívkou. Kromě toho, že zútulní prostor, budou ve skutečnosti izolovat místnost tím, že zabrání průniku studeného vzduchu. Díky tomu ušetříte za topení. Pokud si pořídíte neprůhledné závěsy do ložnice, zvýšíte si tím kvalitu spánku. Člověk totiž má spát v co největší tmě.

Měkký potah pohovky si zamilujete vy i vaše kočka

Jestliže na pohovce nemáte žádný potah, děláte chybu. V současné době existují potahy, které jsou extrémně měkké a příjemně teplé. Původní textil ochrání před politím kávou, kočičími chlupy i dětskými prstíky. Po zašpinění potah hodíte do pračky a jednoduše vyperete.

Textilie do každé místnosti

Kdo by měl rád stoupnout holou nohou na studenou zem? A kdo vám pochválí vychladlé židle u sobotního oběda? Zkuste strategicky umístit textilie, koberečky, podložky a potahy na místa, kde se holá kůže dotýká různých studených ploch. A samozřejmě noste ponožky a měkké bačkory.

Vzpomínky také hřejí

Ačkoliv vás vzpomínky nezahřejí na těle, u srdce určitě ano. Pro lepší pocit a každodenní úsměv se hodí vytištěné fotografie s vašimi přáteli, partnerem nebo rodinou. Vložte je do rámečků a rozmístěte po bytě. Můžete je dát na zeď, na stoleček nebo parapet. Hlavní je, aby vám v bytě bylo příjemně.