Intenzitu a přísun světla do interiéru si s roletami den a noc navolíte podle svého

Jako první důvod musíme uvést to, co je zřejmé. Pokud si pořídíte rolety den a noc, které jsou známé také jako žaluzie den a noc, budete si moci užívat více stínu, což v horkých letních měsících oceníte. Intenzitu světla, které bude proudit do vašeho domova, si díky roletám budete moci sami regulovat a vždy si tak navodit atmosféru, po které toužíte.

Barva látky rolet i jejich instalace jedině na míru

Kromě toho, že si můžete přísun světla do místnosti sami ovlivnit, hlavní slovo budete mít i při jejich instalaci. Sami si totiž určíte výšku mezery, přes kterou bude světlo procházet dovnitř. Kromě toho si na míru můžete zvolit také barevný odstín látky rolet. Na výběr máte z pestré škály světlých i tmavých barev. Díky tomu můžete žaluzie snadno sladit s vaším interiérem.

Žaluzie i rolety vyčistíte snadno a rychle

Ačkoli to tak nemusí na první pohled vypadat, plisé žaluzie i rolety jsou velmi snadné na údržbu. Stačí, když je budete pravidelně otírat jemnou prachovkou a používat. Většina prachových částí totiž sama popadá na parapet pouhým používáním.

Díky roletám a žaluziím se královsky vyspíte

Věděli jste o tom, že spánek v tmavé místnosti je mnohem kvalitnější než ten v místnosti zalité denním světlem či světlem z pouličních lamp? Díky roletám a žaluziím si tak můžete kvalitní a ničím nerušený spánek dopřát kdykoliv. Dokonce i během dne, kdy dorazíte domů po noční. Stačí pouze nastavit žaluzie tak, aby oknem dovnitř neproudilo žádné světlo, a jít se bez obav ponořit do říše snů.

Dopřejte si dostatek soukromí

Vlastnictví žaluzií a rolet na oknech s sebou přináší také výhodu v podobě většího soukromí. To oceníte nejenom ve městě, kde jste obklopeni sousedy ze všech stran, ale také na vesnici. Kdykoliv dostanete chuť být sami a nebýt rušeni, jednoduše zatáhnete rolety a váš domov se stane vaší soukromou oázou. Díky žaluziím si užijete samoty, soukromí a odpočinete si od zvědavých pohledů sousedů a kolemjdoucích.

Moderní prvek každé domácnosti? Stylové žaluzie a rolety

V jasný prospěch rolet a žaluzií hovoří také jejich moderní vzhled. To z nich dělá populární součást domácností. Doplní totiž vzhled celého interiéru, a navíc mu dodají luxusní vzhled. S moderními žaluziemi se váš domov promění v interiér vystřižený z katalogů o bydlení. Není to tedy pouze funkčnost, která dělá z rolet nezbytné doplňky domácností.

Výhodná pořizovací cena je mnohdy rozhodujícím faktorem

V seznamu pro a proti samozřejmě nesmí chybět ani zmínka o finanční stránce věci. I ta totiž rozhoduje o tom, zda si danou věc koupíme, či nikoliv. V případě rolet spadá cena do sloupečku s klady, protože z finančního hlediska se vám pořízení a instalace žaluzií na okna rozhodně vyplatí. Vezmeme-li v potaz i to, že instalace proběhne na míru, jedná se o velmi výhodný nákup.

Váháte-li stále nad tím, zda si rolety do své domácnosti koupit, připište si těchto sedm věcí na svůj seznam pro a proti a budete mít jasno. S žaluziemi si budete sami rozhodovat o tom, kolik světla vám bude do interiéru proudit, snadno je v případě potřeby vyčistíte a necháte si je nainstalovat na míru. Rovněž vám poskytnou dostatek soukromí a ideální zatemnění pro skvělý spánek. V neposlední řadě jsou moderní a stylové a dají se pořídit za skvělé ceny.