1. Polibek květ

Psychotria elata je jeden z nejkrásnějších druhů rostlin. Produkuje listeny (upravené listy), které připomínají lidské rty. Přitahuje opylovače, jako jsou kolibříci a motýli.

2. Krvácející srdce

Tato vytrvalá rostlina roste v mírných oblastech východní Asie. Má opravdu nápadné květiny ve tvaru srdce. Rostou v růžové nebo bílé barvě.

3. Drosera regal

Drosera regal je fascinující masožravá rostlina rostoucí v údolí jižní Afriky. Tvoří růžice velkých listů až do 70 centimetrů dlouhých, které jsou pokryté chapadly schopnými zachytit hmyz, jako jsou můry nebo brouci.

4. Cobra lilie

Rostlina kobra pochází z bažin v horských oblastech severní Kalifornie a jižního Oregonu a využívá své masožravé nástrahy k doplnění svých nutričních požadavků ve špatných půdních podmínkách.

5. Duhový eukalyptus

Eukalyptus duhový se označuje také jako eukalyptus oloupaný. Je to jediný druh, který nemá svůj původ v Austrálii, ale na Filipínách. Svůj název získal díky tomu, že se jeho kůra ze stromu samovolně odlupuje, čímž odkrývá barevné lýko. Strom pak působí barevným pruhovaným dojmem.

6. Citlivka stydlivá

Citlivka je atraktivní a velice zajímavá rostlina, která je známá především svojí reakcí na dotyk. Se svojí nevšední vlastností skládat svoje listy při každém dotyku se stala velice oblíbenou.

7. Holubí orchidej

Holubí orchidej nebo Květ Ducha svatého (Peristeria elata) je rostlina, která patří do čeledi orchidejí a je přítomna v Panamě. V květenství vytváří 4 až 12 hlubokých slonovinově bílých květů. Ty jsou ozdobeny některými purpurovými skvrnami, ale nejnápadnější je, že se ze rtu vynoří malá holubice.

Zdroj: ireceptar.cz, earth.com