Manila Central Post Office, Filipíny

Pošta v Manile je centrálou filipínské pošty. Během druhé světové války byla stavba těžce poškozena. Následná rekonstrukce ale zachovala většinu původního designu. Průčelí dominuje 16 iónských sloupů a k hlavní obdélníkové budově jsou na obou stranách připojena půlkruhová křídla.

General Post Office, Kalkata, Indie

Centrální pošta v Kalkatě, jinak známá jako GPO, je nádherná bílá budova s ​​korintskými sloupy po stranách a prominentní kupolí v přední části. Uvnitř budovy se nachází poštovní muzeum.

Edificio de Correos, Valencie, Španělsko

Tato masivní budova zdobí největší valencijské náměstí Plaça del Ajuntament. Stavba je navržena v eklektickém stylu. Hlavním prvkem budovy je vchod ohraničený párem iónských sloupů a půlkruhovým obloukem.

Saigon Central Post Office, Vietnam

Nedaleko úchvatné saigonské baziliky se nachází neméně krásná budova ústřední pošty. Architektonický styl budovy kombinuje vliv gotiky, renesance a dalších evropských slohů. Zářivá fasáda a bílé zdobení dávají vyniknout zeleným oknům. Prosvětlená barevnost pak pokračuje i v interiéru.

Grande Poste d’Alger, Alžírsko

Ústřední pošta je jednou z nejvýraznějších budov v hlavním městě Alžírska. Zaujme vás především maurským slohem. Dominantou stavby je impozantní průčelí se třemi výraznými podkovovitými oblouky. Nádherné interiéry jsou vyzdobeny geometrickými motivy typickými pro islámskou architekturu. V roce 2015 přeměnil stát budovu pošty na muzeum.

Hlavní pošta ve Skopje, Makedonie

Tato čtyřpatrová budova byla postavena po zemětřesení v roce 1963 a je jedním ze symbolů přestavby města. Exteriér tvoří směsice poněkud zmatených prvků v šedé barvě, u brutalismu obvyklé. Interiéru pak dominují abstraktní malby Borka Lazeského.

Adelaide General Post Office, Austrálie

Budova hlavní pošty v jihoaustralském Adelaide byla v době svého vzniku vůbec nejdražší budovou na území koloniální Jižní Austrálie. Je vybudována v neorenesančním stylu a jako pošta sloužila až do roku 2019. Dnes stavbě dominuje 47 metrů vysoká hodinová věž.